Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

29.03.2017 3PICKS
Malmö Kunsthall, Rosa Barna

Rosa Barba: Coupez Ici, 2012, 35 mm. film, film, lightbox, motor. Foto: Helene Toresdotter.

3PICKS: Pernille Lystlund Matzen anbefaler udstillinger i uge 13

Pernille Lystlund Matzen er uddannet i kunsthistorie og moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og Columbia University i New York. Lystlund Matzen arbejder bl.a. som skribent og kunstanmelder for Dagbladet Information, derudover er hun filmskaber og en del af kuratorkollektivet Ponzilla (tidligere Pepe Inc.) sammen med kunsthistoriker Pernille Zidore Nygaard.
Digital samtidskunst, repræsentationsproblematikker og dokumentargenrens nye former og udtryk er gennemgående temaer for Lystlund Matzens praksis – bl.a. har hun skrevet om essayfilmen, været med til at starte dokumentarfilmklubben Lånt Rum, og sammen med Nanna Rebekka Jensen instrueret en kortfilm om en skulptur på Bavnehøj Allé.

I øjeblikket er hun med Ponzilla i gang med at planlægge en række live performances, der skal opføres i danske biografer og som undersøger intimitet og menneskelige relationer på internettet. Derudover laver hun research til et filmprojekt om arbejdsforhold i dele- og projektøkonomien.

3PICKS er kurateret af Meise Fabricius

AF Pernille Lystlund Matzen

Rosa Barba, Elements of Conduct, Malmö KonsthallRosa Barba, From Source To Poem, 35 mm film, 12 minutter, 2016. Film still. Foto: Helene Toresdotter

MALMØ KUNSTHAL
St Johannesgatan 7, 200 10 Malmø Wkonsthall.malmo.se 
Elements of Conduct
Rosa Barba
18.2.2017 – 14.5.2017

På udstillingen Elements of Conduct kan man møde bastante og bevægelige filmskulpturer af hvirvlende celluloidbånd, lysende projektioner og tunge filmapparaturer. For Rosa Barba er en samtidskunstner, der gennem mange år har arbejdet med at undersøge og fremhæve den analoge films skulpturelle kvaliteter. Jeg synes især Barba er interessant som en filmskaber, der bruger den analoge film til at vise og registrere, hvordan tiden indprenter sig i støvede ørkenlandskaber, industrielle ruiner eller Sao Paolos gigantiske motorvej ”Ormen”. Hendes smukke, foranderlige landskaber ligner på samme tid noget fra fortiden, nutiden og fremtiden, og sætter på den måde menneskets skrøbelige nutid i relation til en langt større geologisk og kosmisk tid. I en tid med klimakrise og smeltende indlandsis er Barbas værker poetiske påmindelser om, at civilisationen er en lille parentes set i Jordens og Universets langt større perspektiv!

La Vaughn Belle, Ledgers From a Lost Kingdom (installation view), Meter, 2017. Foto: I DO ART AGENCY

METER
Henrik Rungs Gade 25, 2200 København N Wmeterspace.dk
Unravelings: Ledgers from a lost kingdom 
La Vaughn Belle, Annarosa Krøyer Holm, Javier Tapia, Jessie Kleemann, Trine Mee Sook Gleerup, Nanna Debois Buhl, Julie Edel Hardenberg, Kapwani Kiwanga og Hvid[mə] Archive
05.1.2017 –17.6.2017

Det fine, nye udstillingssted Meter åbnede i januar deres første udstillingsrække Unravelings, der sætter fokus på Danmark som kolonimagt og 100-året for salget af de Caribiske øer St. Croix, St. Thomas og St. Jan til USA. 11. marts åbnede anden del af udstillingen med solopræsentationen Ledgers from a Lost Kingdom af kunstneren La Vaughn Belle fra St. Croix, der har skabt et stærkt og tankevækkende modarkiv af værker, der går i dialog med Danmarks koloniale fortid og vores kollektive hukommelsestab i denne forbindelse. Særligt værket Erratta, der tager udgangspunkt i en mailkorrespondance mellem kunstneren selv og forfatteren til en bog, der skriver fejlagtige oplysninger om Belles familiehistorie, er både tankevækkende, hjerteskærende og vedkommende.  


Søren Aagard
, Edulis, 2017. Foto: Statens Museum for Kunst

STATENS MUSEUM FOR KUNST
Sølvgade 48-50, 1307 København Wsmk.dk
Edulis – en østersbar  
Søren Aagaard
Onsdag 29. marts kl. 16-17 og kl. 18-19

En liflig totaloplevelse af de mere aparte slags: Den danske kunstner Søren Aagard, der både er uddannet kok og kunstner, vil åbne østers med en specialdesignet østerskniv og vise sin østersfilm Tåge og Lys midt i SMKs samling af guldalderkunst. Videoværket er en slags antropologisk dokumentar blandet med rejsefilm, fiktion og naturscener, hvori Aagaard undersøger den danske østers' historie. Så kan kroppens sanseorganer blive stimuleret mens man slubrer østers og lader guldaldermalerier og levende østersbilleder gøre sit indtryk. 

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole