Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

extremecomicbookmaturevideopornjapanesepornonlinegreengay.netfree-video-fuckinglivecam sexchathardcore-sex-videos.net
06.12.2016 3PICKS
A-kassen, Undervandsplakat, Nykøbing Falster,

Flot undervands-liv, Anonym afsender, , Banner som skjuler A-kassens værk på Nykøbing Falster. Foto: Nick Nagel.

3PICKS: Nick Nagel anbefaler udstillinger i uge 49

Nick Nagel Bojesen er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2014. De mest almindelige værktøjer i hans praksis er tekst, video og foto. Som regel tager Nick Nagels værker udgangspunkt i hans eget, følelsesmæssige, møde med omverden. NN mener selv at han næsten aldrig tager omverdenen særlig alvorligt, fordi han vælger at se vigtigheden i det ligefremme, i den måde man udtrykker sig på.

For NN er det vigtigt at kunst ikke bliver eksklusiv vare, som prøver at ophøje sig selv til et falskt uopnåeligt stadie.
Lige nu står han overfor et ophold i Bukarest, hvor han bl.a. skal arbejde på en udstilling i kunsthal Ved siden af, på Svendborg havn til Marts.

''Jeg har det bedst, når jeg gør mig selv til grin i form af mine handlinger. Det er vigtigt for mig, ikke at være bange for at udstille mig selv. Men prøver selvfølgelig ikke på, at gøre mig selv til grin hele tiden''
3PICKS programmet er kurateret af Meise Fabricius

AF Nick Nagel

Da jeg har opholdt mig langt væk fra København, den seneste uges tid, har jeg valgt, at ta’ ind til den nærmeste relativt større by, Nykøbing Falster, for at finde mine 3PICKS.

Tænkte jeg måtte affinde mig med hvad der nu var, og forhåbentlig kunne dreje det i en brugbar retning. Havde forventet en dag, hvor jeg skulle sørge for, at underholde mig selv, og kæmpe lidt med at holde humøret oppe, da jeg tog mod Nykøbing, for at bruge dagen på at inspicere, de kulturelle tilbud. Jeg blev dog positivt overrasket hele dagen igennem… Faktisk lige fra start!

 a-kassen, Nykøbing Falster
A Kassen Flip Facade. Omvendt facade på Nykøbings torv, 2010.(Idag dækker en stor undervandsagtig-plakat over dette værk) Foto: Nick Nagel

NYKØBING TORV
(Flip Facade)
(A-kassen)
Altid åbent

Oppe på torvet hvor A Kassen i 2010, til kunst festivalen Tumult, fik vendt en facade på hovedet, som ellers skærmede for en slummet byggegrund, var der blevet sat et kæmpe billede op, af noget undervands-liv, som var sømmet fast på en træramme, der grundigt var boret ind i facaden, nærmest demonstrativt, og på den måde, fuldstændigt afskærmede A Kassen.

Værket som holdes skjult hedder Flip Facade, det fik lov til at blive stående efter festivallen i 2010, for at dække over den tomme grund, som en nedbrandt bygning på gaden efterlod sig i 2007. Det var meningen at værket symbolsk skulle forvandle den tomme plads fra at være en skamplet over den økonomiske afmatning til at være en urban skulptur.

For at sikre mig, at det var den samme facade, der var afskærmet, måtte jeg om i baggården, og hænge halvt ind over et stakit, hvorfra jeg kunne skimte, de omvendte dørhåndtag på kunstværket. Jeg var lidt i tvivl, om det var en reklame for Lalandia, så jeg gik ind til frisøren på torvet, for at udspørge ham under en klipning. 

Denne gang havde -"man afskærmet hele facaden, med noget pænt, fordi det var så grimt!" Sagde frisøren. Han kendte ikke noget til, at der var blevet vendt noget på hovedet, eller at det var et kunstværk, han havde været nabo til de sidste 6 år… Det gør nu heller ikke noget.

Jeg blev begejstret for at se, at man så målbevidst og aggressivt havde afskærmet A kassens værk. Jeg havde opfattet værket på lige fod med de andre offentlige skulpturer, der befinder sig på torvet. For mig at se, var det nye billede overdrevet fastgjort. Gensynet af den tomme grimme grund, og fordommen om nulvækst på Lolland-Falster, som jeg personligt godt kan lide, bryder man sig virkelig ikke om.

Det er sjovt, som A Kassens projekt, bliver til en klovneagtig handling, som ingen klapper ad, eller finder charmerende. Det er nu længe siden der var Tumult på Lolland-Falster, og jeg mindes, at der var en del negativ omtale. At rive op i det igen giver ingen mening, men jeg kunne ikke stå for, at man demonstrativt havde valgt at fjerne de negative associationer, med positive og begejstrede drømme om Lalandia eller badeferie, som får os til at tænke på noget bedre, end hvad der gemmer sig bag facaden, uden at skjule, at det stadig er der inde. Den uhøjtidelige udførelse af badebannerets opsættelse, og at man ikke kan se kvaliteten, i det man nu har gemt væk, finder jeg meget charmerende og også ret forståeligt. I følge frisøren skulle der være planer om, at bygge lejligheder, med butik i bunden, så bliver der lagt låg på den sag, en gang for alle. 

Tillykke med den nye udsmykning!

 

VANDTÅRNET
DIMENSION VOL. 2  
25.11.16 – 17.02.17   

Turen gik videre, fra torvet, og hen til Vandtårnet, hvor der var en kunstudstilling. Det gamle vandtårn, der ligger tæt på torvet, er drevet af Multicenter Syd, som er en produktionskole. Der er en café i bunden, hvor der er monteret en fladskærm. På denne fladskærm fortsatte, denne måde at behandle kunst på, som mindede mig om, hvad jeg havde oplevet oppe på torvet, og det er faktisk utrolig lang tid siden, jeg har følt mig så underholdt til en udstilling. Videoen der figurerede på skærmen, var et diasshow af udstillingen ovenpå, men der var lagt mere vægt på skiftende effekter, i overgangen mellem billederne, og videoen hakkede helt vildt. Virkeligt underholdende!!.. Selvfølgelig kan det være lige meget, men igen den måde man behandlede kunsten på, en utrolig charmerende adfærd, der også havde været over afskærmningen på torvet, gik som en rød tråd op igennem hele vandtårnets udstilling.

Der var en rar attitude her i byen. En mere knoldet, og lige frem måde, at gå til kunsten på. Det lignede at udstillingen var blevet sat op på 20 minutter, og det er 3 etagers udstilling vi snakker om. Ikke kæmpe rum, men virkelig flotte og runde. Der er lagt nogen få regler ud, inden opsætningen af udstillingen, som publikum kan være en del af, i hele udstillingsperioden igennem. Hvis jeg har forstået det rigtigt, og hæng lige fast, for jeg har selv lidt svært, ved at følge med. Man skal skrive sit navn på et stort navneskilt, og vælge nogen fotos, printet på A4 ark, af værkerne fra udstillingen i Rundetårn, fra Oktober i år, der hed DIMENSION. 

Her i Vandtårnet, var der så blevet udleveret sokler, og flamingotavler bl.a., til at sætte navneskilte og fotos fast på, med knappenåle og tavle tyggegummi. Udstillingen i Rundetårn, var en blanding af kunstnere fra Lolland-Falster og København, og her havde også været en interaktion med navneskilte. Udstillingen i Vandtårnet hedder så DIMENSION – VOL. 2, og her behøver man ikke at være kunstner, for at være med. Jeg tror man gerne vil ud, til en anden dimension med udstillingen, og den dyrker totalt de problematikker, som der altid er ved gruppeudstillinger, hvor udgangspunktet er hvad der sker, i mødet med det uforudsigelige. Synes jeg har set for mange af den slags udstillinger i København, men af en eller anden grund, selvom jeg selvfølgelig godt kan se, at de er rigtig hyggelige, og meget det samme som DIMENSION vol. 2, så ryster jeg på hovedet af København, mens jeg omfavner Falster.    

Måske er det fordi jeg er glad for, at være væk fra København, at jeg sætter pris på Nykøbings kunstscene. Det er jo ikke fordi, jeg synes det er en fantastisk udstilling i Vandtårnet, men klodset, charmerende, underholdende, og på en måde ubevidst over sin egen handling, synes jeg at den er, og det kan den godt tåle at være. Det er rart, at der ikke findes et krampagtigt forsøg på, at akademisere sig selv, som jeg tit synes de her ''come-together'' gruppeudstillinger bærer med sig. Hvis man skulle ha' lyst til at komme forbi Nykøbing, synes jeg helt sikkert, man skal ta' et smut forbi Vandtårnet. Har sjældent set, så mærkværdig en ophængning. Den ene flamingotavle havde sko aftryk på, som om der var blevet jokket hen over den, inden den var blevet hængt op. Det havde man ikke taget så tungt, og det kan jeg faktisk rigtig godt lide. 

 

BIBLIOTEKET
Becoming Zlatan
Instrueret af: Fredrik Gertten og Magnus Gertten. 1 time og 40 min.
01.06.2016 - 

Til sidst tog jeg forbi biblioteket, hvor en dokumentar, der havde haft premiere tidligere på året, om den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimovic blev vist, og vores egen gamle fodboldstjerne Claus Jensen holdt et lille oplæg, om det at være et ungt talent, som skal ud i den virkelige og barske verden. Zlatan er voldsom og ustyrlig, men har nået utrolig langt, selvom det var vanskeligt for ham, at være en holdspiller i hans yngre dage. Der var flere unge drenge tilstede, som nok spillede fodbold i Nykøbing til dagligt, og det må ha' været meningen, at inspirere dem til, at blive ved med at spille fodbold, selvom samfundet vil noget andet med en, og det virker usikkert at gå den vej, hvis man vil opnå noget med ens liv. Men det var Zlatan ligeglad med, og det skal du også være! Zlatan gad ikke høre efter, kørte filmen meget på, med utallige klip af ham som ung, hvor han sad og grinede flabet, og næsten ikke kunne holde sit hoved stille. Desværre var filmen virkelig dårligt klippet. Den første halvdel hoppede frem og tilbage i tiden, på en virkelig irriterende måde. Dem der havde lavet filmen, havde ellers fulgt ham, siden han var et spædt talent, så de må ha' været beskæftiget med hans historie i virkelig mange år, men kunne ikke finde ud af at fortælle den. Synd. Vi fik dog en del flotte mål at se til sidst, og så var jeg glad. Det mindede om en lang og kedelig fodbold kamp, hvor der i overtiden bliver knaldet et par flotte kasser ind, i den rigtige ende af banen, og så har man glemt alt om den lange kedelige kamp, man lige har været vidne til.

Claus Jensen kom kort ind på noget af det, der fik mig til at ta' til arrangementet. Det er en rigtig god ting, at finde inspiration andre steder, end indenfor sit felt. Tror det er rigtig vigtigt at hive kvaliteter fra f.eks. Zlatan, ind i sit liv som kunstner, og udsætte sig selv for en bred vifte af indtryk. Synes man skal passe på, at låse sig fast i det samme miljø. Man bestemmer selvfølgelig selv.

Filmen kan lånes på biblioteket hvis det skulle ha' interesse.         

Skriv kommentarJCE Biennalen
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Boesner kunstnerartikler
Københavns Kunstskole
Det Fynske Kunstakademi
extremecomicbookmaturevideopornjapanesepornonlinegreengay.netfree-video-fuckinglivecam sexchathardcore-sex-videos.net