Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

25.10.2017 3PICKS
Bill Viola, Inverted Birth, Copenhagen Contemporary

Bill Viola: Inverted Birth (detail), 2014, video/sound installation. Foto: Kira Perov (Courtesy Bill Viola Studio).

3PICKS: Malene Nielsen anbefaler udstillinger i uge 43

Malene Nielsen arbejder med film, foto, videoinstallation og tegning. Hun er uddannet på Akademie der Bildende Künste Wien og har vist sine film på bl.a. CPH:DOX og museum moderner kunst stiftung ludwig wien.

Mine værker fokuserer på ideer om bevidsthed og krop inspireret af min egen praksis og undersøgelse af disciplinerne qigong, feldenkrais, kung fu og vægtløftning.

3PICKS er tilrettelagt af Meise Fabricius.

AF Malene Nielsen

Jeg er til dagligt bosat i Wien og har været væk fra den danske kunstscene i snart seks år. Jeg blev derfor positivt overrasket over de udstillinger på højt internationalt plan, der pt. er at finde i København. Da jeg selv kommer fra en baggrund i film og har valgt at uddanne mig som billed/videokunstner, valgte jeg at kigge nærmere på KUBRICK - THE EXHIBITION, Bill Violas Inverted Birth og en lille perle på Møn.


Stanley Kubrick: The Shining (1980; GB/US). Stanley Kubrick and Jack Nicholson on the set of The Shining. © WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC.

GL STRAND
Stanley Kubrick -The Exhibition
Stanley Kubrick
23.10.2017 - 14.10.2018

Hvorfor lave en udstilling om en filminstruktør? Medmindre at man selv har arbejdet på en filmproduktion er det svært at kapere omfanget af en sådan, såvel som den lange og kreative proces bag. Derfor synes jeg at det giver fin mening at give offentligheden indblik igennem en udstilling, som fungerer på andre vilkår, end de sædvanlige ‘behind the scenes’ dokumentarer. 

Den besøgende kommer tæt på det virkelige, sansbare materiale bag filmene: manuskripterne, kostumerne, bøgerne, story boards etc. Jeg er personligt helt pjattet med story boards, specielt Kubricks egne små kruseduller (som senere blev konverteret til fine professionelle tegninger). Der er noget herligt løssluppent i hans streg. Selvom de er kruseduller fornemmer man også, at han havde en klar og præcis idé om hver scenes visuelle udtryk og komposition. Det er fedt at være vidne til hvordan en lille krusedulle bliver til en storfilm.


Bill Viola:
 Inverted Birth (detail), 2014. Video/sound installation. Photo: Kira Perov. Courtesy: Bill Viola Studio. Private collection. Installation shot, Copenhagen Contemporary 2017. Foto: Anders Sune Berg

COPENHAGEN CONTEMPORARY
Inverted Birth
Bill Viola
29.08.2017 - 26.11.2017

Hvis nu at du har glemt, hvordan det var at blive født, bane dig vej gennem fødekanalen, søbet ind i blod, så kan jeg varmt anbefale at tage på Copenhagen Contemporary og se Bill Violas videoværk Inverted Birth fra 2014. Værket er en fem meter høj og 281 cm bred videoprojection i en blackbox. Det format er både menneskekroppens format og føles som et spejl, når man træder ind i mørket.

Her ses en stående mand, som er sølet til i alskens væsker: blod, jord, mælk, vand og luft. Ifølge kataloget repræsenterer væskerne elementer i menneskets livscyklus. I slow motion løftes de op i en bred stribe, forlader overfladen af kroppen. Manden kniber øjne og knytter næver. Hans kropsprog forvandles igennem forløbet. Værket vækkede en fysisk følelse hos mig af ubehag men satte gang i en række reflektioner. Hmm, en fødsel er voldsom for sådan et lille væsen, der ellers lå så godt og trygt i moderkagen. Det er starten på livet, vi bliver synlige i verden. Og alle mænd har været inde i en kvinde. Helt klart et besøg værd.


Torben Skov:
 Strandskoven, vinter. Tusch på akvarelpapir. Foto: Malene Nielsen

HÅRBØLLEHUSET
Maler, Grafiker, Arkitekt, Emeritusch
Torben Skov
21.10.2017 - 18.11.2017

Hver gang jeg er i Danmark skal jeg altid lige en tur til Møn, hvor flere af mine venner har bosat sig. Hårbølle er en lille landsby på Vestmøn hvor beboerhuset Hårbøllehuset i disse dage danner ramme for en fin udstilling med tegninger, malerier og møbler af Torben Skov. Han har en omfattende karriere bag sig, er uddannet grafiker og er autodidakt møbelarkitekt og maler. I sin tegnestue har han designet møbler for bl.a. Fritz Hansen, Gebruder Thonet og Montana. Efter at være gået markerne, skovene og strandene tynde, var det, der ramte mig mest hans naturakvareller, bl.a. Strandskoven, vinter og Elg. Så kan man tage sig en gåtur i Fanefjordskoven og kigge ud over havet bagefter.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole