Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

18.10.2017 3PICKS
Heine Klause, galleri SPECTA

Heine Kjærgaard Klausen: The father, the son, the holy ghost, 2017. Foto: Heine Klausen.

3PICKS: Heine Kjærgaard Klausen anbefaler udstillinger i uge 42

I denne uge guider Heine Kjærgaard Klausen til udstillinger. Heine Kjærgaard Klausen bor og arbejder i Hvidovre. Kunstnerisk arbejder han med skulptur, performance, collager og video, som altid har et skulpturelt udgangspunkt. Han er uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi i København 2006, og er bl.a. med i Skulpturi.dk, Decembristerne og nyt medlem af Sydhavn Station, samt underviser på Kunsthøjskolen på Ærø. Der ud over er han lige nu aktuel med udstillingen I Figure i galleri SPECTA.

Se mere her: www.heineklausen.com.

3PICKS programmet er tilrettelagt af Meise Fabricius.

AF Heine Kjærgaard Klausen


Jan S. Hansen: untitled, 2017. 8 x 50 x 25 cm, Foto: Jan S. Hansen

MARIE KIRKEGAARD GALLERY
In between days
Jan S. Hansen
06.10.2017-11.11.2017.

I vinduerne hos Marie Kirkegaard Galleri hænger sarte, gennemsigtige gardiner, og lige når man kommer ind af døren ligger en køkkenkniv monteret på et stålrør med blonder i den anden ende af røret. Der er fyldt med fede sammenstød i denne udstilling; det stringente lærred med skævt broderi i næsten samme farve som lærredet, de brændte kanter på ternene i den laserskårne skjorte. En mannequindukke omgivet af mink i det ene rum kommunikere igennem skum til en arkivskuffe i et andet rum, kontorstolen hun sidder på har samme udtryk som lærrederne med broderi, udstillingen hænger visuelt vanvittig godt sammen. Marie Kirkegaard Gallery er altid et besøg værd. 


Sophus Ejler Jepsen: installation view i kabinet II. 2017. Foto: Ann Linnemann Gallery

ANN LINNEMANN GALLERY
nationalanatomisk atlas
Sophus Ejler Jepsen
09.21.2017-10.21.2017.

Når man stræder ind i Sophus Ejler Jepsens udstilling tænker jeg, at her er virkelig småt, men når jeg har været hele vejen rundt - som man jo skal med skulptur - har jeg set en rigtig stor udstilling. Der er så meget at gå på opdagelse i, en detalje rigdom uden lige. Fra fade med sirlige blå tegninger til glasur lavet af knuste sten, fundet i norge, danmark og tyskland. Kabinetterne er lavet af osb plader med stiksavede mønstre, det ene kabinet har lige fået en kile så det står lige, den tunge keramik står på tynde glasplader, den ene glasplade bliver næsten understøttet af en pind der ikke når helt op til glaspladen. Denne udstilling skal ses.

Piscine Tink Tank: Imagineering på ADULT, 2017. Foto: ADULT

ADULT
Imagineering
Piscine
13.10.2017-30.10.2017.

På Adult i Sankt Peders Stræde, viser de lige nu Imagineering af Piscine Think Tank. Der hænger 8 lystavler på væggene med ideer til maskiner, fx THE VAMPIER, en kiste tilsluttet en motor der suger energier og kan omdanne energierne til at man bliver udødelig gjort. Andre udstillinger i adult har været 7 performances en hver dag i en uge hvor hver performer skulle samle et ikea møbel og Kåre Leanders gips relieffer. Hver gang jeg besøger adult bliver jeg udfordret på min måde at tænke på, fedt.

3 ting jeg glæder mig til:
At svinge forbi Galleri Tom Christoffersen
Sommer Skulptur Søby på ærø
At se Camilla Thorups udstilling på Horsens kunstmuseum 

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole