Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

14.11.2017 3PICKS
Emil Keller Skousen og Christian Dugstad, Resorts.

Emil Keller Skousen & Christian Dugstad: Resorts, 2017, LP cover, silketryk. Foto: Emil Keller Skousen.

3PICKS: Emil Keller Skousen anbefaler udstillinger i uge 46

Emil Keller Skousen er uddannet fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen, derfra har han en bachelor i kunst fra 2013. Lige nu bor og arbejder han i København.
Jeg arbejder primært med tegning i små og store formater og lydcollage af egne og andres feltoptagelser, af og til arbejder jeg også i andre medier som, installation, skulptur og video. Jeg er ofte involveret i forskellige samarbejder og er bl.a. med til at drive lablet Oblivion Dip, der udgiver LP-er, CD-R, fanziner og USB-pinde.


Senest har Emil Keller Skousen i samarbejde med Cecilie Meng, været aktuel med installationerne Lysning og Buddha of the Bathroom 2017, i hhv. Farveriet ved Kulturmusseerne i Vejle og på de offentlige toiletter under Vejle Rådhus. Desuden har han i 2017 udgivet LP'en Resorts sammen med Christian Dugtstad, som der vil komme en opfølger på i starten af 2018.

Se mere her: https://www.mixcloud.com/emil-keller-skousen/

3PICKS programmet er tilrettelagt af Meise Fabricius.

AF Emil Keller Skousen

I fredags åbnede udstillingen I Wish I Could Wait Forever but I Just give up på Den Nordiske Ambassade. Dette have jeg glædet mig meget til, særligt fordi det var en mulighed for at se den amerikanske kunstner og lo-fi musiklegende Daniel Johnstons tegninger, som jeg ikke havde haft før. 

I en dialog med Johnstons univers, har Carl Mannov og Martin Sæther skabt meget vellykkede og humoristiske værker, bl.a skulpturer af flutes i træ og relieffer af ventilationsskakter i farvet gips. Ventesal nr. 29udsnit af plakat for udstillingen, foto fra facebook-eventet

VENTESALEN NR. 29 
Ventesal nr. 29
Amanda Hellsten, Hesselholdt & Mejlvang, René Holm, Sian Kristoffersen, Anne Langgaard, Jørgen Michaelsen, Christian Schmidt-Rasmussen, Torben Ribe, Veronica Rigét, Josefine Struckmann, Anna Walther
04.11.2017 - 17.11.2017


I frisøren Ventesal 29 på Jagtvej har Walther&Langaard kurateret en pop-up udstilling som virkelig er et besøg værd. 

Selve salonens æstetik bringer minder om en svunden tid, og man bliver overstimuleret af indtryk både af kunst og de objekter som salonens ejere har samlet og fået forærende af deres kunder igennem mange årtier. Nogle værker forholder sig mere stedspecifikt til salonen end andre, og det bidrager til en glidende overgang mellem salonens egen æstetik og de forskellige værker.


Olga Larsen: Fanden med krukke med honning til husmand Karl og Karla (år ukendt), Foto: Emil Keller SkousenOVARTACI MUSEET
Permanent udstilling
Louis Marcussen aka Ovartaci

Efter at have set den aktuelle Ovartaci udstilling på Charlottenborg, der helt sikkert også er et besøg værd, var jeg for et par uger siden på Ovartaci Musset, der er en del af det psykiatriske hospital i Risskov ved Århus. 


Musset har en stor samling af kunst af hospitalets patienter fra dets lange historie. Dette vil jeg på det varmeste vil anbefale, at man gør inden samlingen flytter fra sin nuværende historiske placering, sammen med resten af hospitalet i slutningen af næste år. 

Foruden en stor samling af Ovartacis fantastiske malerier, tegninger, skulpturer og objekter, kan man her opleve en lang række af andre utrolige og meget originale værker. 

Blandt andet et udsnit af en serie af over 80 a4-tegninger af Preben Stig Madsen, jeg ikke kan holde op med at tænke på. Tegningerne er alle kryptiske variationer over det sammen motiv af en termokande med en kat der er på vej et sted hen og en til to slanger, der der svæver rundt omkring den.

 Ikke mindst kan man også se Olga Larsens bemærkelsesværdige, håndknyttede broderier på ostelærred og dug, der beretter en drøm om et slags landbrugsunivers, der er befolket af fandener og hundesnuder, blandt huse og træer.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum