Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

13.10.2015 3PICKS

Jose Dávila: A line is written on every corner (installation view), 2015. Foto: Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner.

3 picks uge 42

Det er for manges vedkommende efterårsferie i denne uge, og dermed er der måske lidt ekstra tid til at se nogle af de mange udstillinger rundt omkring. Denne uges anbefalinger er tre soloudstillinger, alle i København. Michelle Korbø Moran anbefaler at du søger ly for regn og blæst ved at tage en tur på Galleri Nicolai Wallner, Peter Lav Gallery og Galleri Bo Bjerggaard.

AF Michelle Korbø Moran

Galleri Nicolai Wallner 
Ny Carlsbergvej 68, 1760 København V W: nicolaiwallner.com
A line is written on every corner
Jose Dávila
10.10.2015 - 12.12.2015

Det er første gang at mexicanske Jose Dávila udstiller på Galleri Nicolai Wallner. 

Dávila er velbevandret på den internationale kunstscene, og har tidligere udstillet på blandt  andet MoMA PS1 og MUDAM Luxembourg. Hans debut på Wallner er også en stærk en af slagsen – udstillingen er opbygget af forskellige skulpturelle arbejder, der leger og eksperimenterer med fysikkens love. 

Dávila er uddannet arkitekt, og anvender hans kendskab til materialerne som en måde at tilnærme sig mere poetiske dimensioner. Der trækkes på kunsthistoriske referencer som eksempelvis minimalismen – det stringente og stilrene udtryk, er centreret omkring den spænding som skulpturernes svæven skaber. 

Det synes voldsomt -  materialer som cement, marmor, sten og glas indeholder en naturlig styrke der både er massiv, hård og kontrolleret. 

Marmorpladerne er fastholdt af farvede remme der løfter dem fra jorden, og det ellers statiske udtryk er præget af en foruroligende fornemmelse – det tunge marmor kan falde hvert øjeblik, ligesom de skulpturelle komposiitoner med glas og sten er afhængige af en nøje udregnet balancerende sammensætning for overhovedet at kunne eksistere. 

Spændingen skaber en fornemmelse af at man som tilskuer føler at man er fanget midt I et øjeblik, og mellemrummet mellem fysikken og æstetikken  danner et rum for fordybelse og forundring.

Kopenhagens Kathrine Børlit har interviewet Jose Dávila om udstillingen – se med her

A line is written on every corner” kan opleves på Galleri Nicolai Wallner indtil d. 12 december. 


Sophia Kalkauinstallation view, 2015. Foto: Sophia Kalkau.

Peter Lav Gallery
Bredgade 65A, st. th., 1260 København K W: plgallery.dk
Owl Vision
Sophia Kalkau
03.10.2015 - 07.11.2015

I sidste uge, bragte Kopenhagen.dk en artikel, hvori det blev annonceret at Sophie Kalkau  har modtaget Statens Kunstfonds Hædersydelse. Den kaliber af offentlig anerkendelse placerer hende i en kategori af hvad der kan betegnes som værende nogle af Danmarks mest afgørende kunstnere. 

Statens Kunstfond baserer deres valg af Kalkau således; 

”Ved sin insisteren på at svare verden – herunder også den samtidige kunstverden – igen, placerede hun sig midt i sin tid, midt i 1990’rnes og 00’ernes relationelle, installatoriske og kritisk engagerende praksisformer - som opposition til den: anfægtet, men uforstyrret, med en målsætning om at fokusere på kunstværkets specificitet.

Alle Sophia Kalkaus værker er i øjenhøjde. Og inviterer ved deres insisterende nærvær og tilstedeværelse til åbne og ubestemmelige relationer og fortolkninger, et forhold som hun i stigende grad har understreget gennem det fotografiske arbejde, der kredser om kroppen i relation til den rumlige genstand eller den draperede skulpturelle krop, som selvstændige værker og som et metalag til det skulpturelle.”

Dette kan man se værkeksempler på i hendes aktuelle udstilling “Owl Vision” der kan ses på Peter Lav Gallery til og med 7 november. 

Udstillingen er en udforskning af kroppens relation til geometrien, og fotografiernes drømmende udtryk gør det svært at skelne mellem virkelighed og fantasi. Det er måske heller ikke nødvendigt at skulle lave den distinktion – det er yderst svært ikke bare at lade sig drømme med ind i Kalkaus univers. 


Daniel RichterNew Work, (installation veiw), Galleri Bo Bjerggard, 2015. Courtesy: Galleri Bo Bjerggard.

Galleri Bo Bjerggaard
Flæsketorvet 85 A, 1711 København V W: bjerggaard.com
New Works 21406
Daniel Richter
20.08.2015 - 24.10.2015

Den internationale sværvægter Daniel Richter har udstillet i hele verden, fra Paris til New York og er også repræsenteret af Københavner galleriet Bo Bjerggaard. 

Udstillingen ”New Works 21406” viser Richters nyeste værker, der genkendeligt anvender en intens farvepalette sammen med en motivverden der bevæger sig et flydende sted mellem det abstrakte og det figurative. Richters værker arbejder ofte med kontraster, farver og stiludtryk clasher og skaber nye uventede fortolkninger. 

I foråret var Kopenhagen med, da Daniel Richter talte med Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, om Edvard Munch. Hør med her

Udstillingen på Bo Bjergaard åbnede i august, og bliver taget af plakaten d. 24 oktober, så det er ved at være sidste chance. 

God fornøjelse! 

Skriv kommentar