Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

26.01.2016 3PICKS

Nikolaj Bendix Skyum Larsen: End of Dreams, 2016. Courtesy: Nikolaj Bendix Skyum Larsen.

3 picks uge 4

I denne uges 3 picks er der opfordring til at tage stilling, finde svar, samt huske at nyde når det rationelle og det skønne finder sammen i geometriske former. Ugens picks gik forbi Fotografisk Center, Gether Contemporary og Den Frie Udstillingsbygning.

AF Mynte Corell

Fotografisk Center
Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V W: photography.dk
End of Dreams
Nikolaj Bendix Skyum Larsen
16.01.2016 - 13.03.2016

Med drømmen om et trygt og sikkert liv i Europa krydses Middelhavet af mænd, kvinder og børn. De flygter fra deres hjemlande, der er plaget af krig, fattigdom og død. De flygter med en drøm og et håb om et bedre liv. 
I udstillingen End of Dreams på Fotografisk Center behandler Nikolaj Bendix Skyum Larsen den svære sandhed om enden for mange af de mennesker, der hvert år krydser Middelhavet i det svært forståelige krydsfelt, hvor disse mennesker bliver illegale og må rejse en farlig og usikker vej ledt af menneskesmuglere for at nå Europa. En del af disse mennesker når aldrig frem, men drukner med deres drømme i Middelhavet. 
Udstillingen består af fotografier, skulpturer, lydkunst og videokunst, der sammen udgør en installation til minde om de mennesker, der mister livet i deres flugt over havet. 
End of Dreams bliver denne uges klareste anbefaling. Tag på Fotografisk Center og se den ubærlige ende på en drøm.


Jay Gard: making things makes us human (installation view), 2016. Foto: Gether Contemporary. 

Gether Contemporary
Flæsketorvet 77-79, 1711 København V W: gethercontemporary.com
making things makes us human
Jay Gard
16.01.2016 - 20.02.2016

På Gether Contemporary kan man opleve den tysker kunstner Jay Gard med udstillingen; making things makes us human, hvor kunst, arkitektur og design er blevet forenet i en sammenkobling mellem det rationelle og det skønne. Værkerne består af geometriske former konstrueret af træ, stål og krydsfinér. I sammenfaldet af disse materialer opstår en præcis og enkel skønhed i en symmetrisk balance bemalet med klare industrifarver. I værkernes konceptuelle udtryk arbejdes der inden for budskabet om, at vi som mennesker besidder en naturlig drift til at udtrykke os i et visuelt sprog, der i dette tilfælde er kommet til syne i ønsket om at udvikle og forfine en følelse af det klare og skønne gennem det konkrete og rationelle. Tag forbi Gether Contemporary og fordyb dig i skønne balancer.


Kunstnerbøger - Vildt Voksende (installation view), 2016. Foto: Anne Thomasen.

Den Frie Udstillingsbygning
Oslo Plads 1, 2100 København Ø W: denfrie.dk
Kunstnerbøger - Vildt Voksende
Lea Porsager, Ola Vasiljeva, Rolf Nowotny, Anni's & Mette Winckelmann, Absalon Kirkeby, Marianne Vierø, Jaanus Samma
Kurator: Maria Kjær Themsen, Louise Hold Sidenius
16.01.2016 - 06.03.2016

Udstillingen afspejler ifølge kataloget en "rummelig og installatorisk undersøgelse af bogen som krop, kroppen i bogen og det sanselige, psykologiske og intime ved bogen." Det er vidst det, jeg vil kalde en svært tilgængelig udstilling. Eller sagt med andre ord kunne jeg ikke rigtigt forstå den. Hvilket bestemt ikke skal tages som en kritik. Man skal lade sig udfordre af det, man ikke umiddelbart forstår. Man skal vende tilbage til det og se det igen. 
Jeg har for nyligt læst Virginia Woolfs Bølgerne. Det er tredje gang, jeg har læst den, og det er først den tredje gang, at bogen har givet mening for mig. Det var ikke en dårlig bog første eller anden gang, den blev læst. Jeg havde bare ikke fundet den vinkel eller det perspektiv, hvor bogen gav en sammenhængende mening for mig. Måske var jeg for ung, eller måske er det fordi, jeg er ordblind - hvem ved. Ikke desto mindre er pointen, at jeg vil se udstillingen igen, og måske en gang til. Nogle gange skal kunsten ikke nydes men forfølges som et mysterium, og jeg har i sinde at finde den vinkel og det perspektiv, der gør at udstillingen kommer til at give mig en sammenhængende mening.  
Dermed er opfordringen at tage til Den Frie Udstillingsbygning og se, samt ikke mindst undersøge, hvilke betydninger der kan opstå i kunsten, når bogen sætter rammen. 

Skriv kommentar