Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

07.01.2015 3PICKS

The hot show, Galleri Nicolai Wallner. Fra plakat af David Shrigley.

3 picks uge 2

Nyt år, nye udstillinger! I årets første 3 picks anbefaler Line Brædder tre udstillinger med fernisering denne fredag. Tag et kig ind forbi Galleri Nicolai Wallner, New Shelter Plan og Den Frie Udstillingsbygning denne weekend, der alle har lovende udstillinger på programmet

AF Line Brædder

GALLERI NICOLAI WALLNER
Ny Carlsberg Vej 68, 1760 København V, w: nicolaiwallner.com
The Hot Show
Andreas Albrectsen, Anika Schwarzlose, Aurora Sander, Balthazar Berling, Bjarni Tor Pétursson, Christian Bang Jensen, Danilo Stankovic, E B Itso, Emelie Sandström, Emil Andersen, Helene Garberg, Helene Nymann, Ihra Lill Scharning, Isabelle Andriessen, Jóhan Martin Christiansen, Kaare Sebastian Golles, Kah Bee Chow, Karin Hald, Lily Benson, Max Ockborn, Niilas Helander, Sandra Mujinga, Shirin Sabahi
9.1.2015 – 21.2.2015

Nicolai Wallner har en spændende fernisering på programmet fredag – lader det da til, for galleriet har endnu ikke givet meget oplysning om det kommende Hot Show. 

Men kigger man på den lange række unge navne, udstillingen byder på, kan det næsten kun blive godt.

Bag valget af kunstnere står Joackim Koester, der  - udover at være repræsenteret af Galleri Nicolai Wallner - i en årrække har været professor på Malmö Art Academy. Med sig fra Malmö har han taget en stor portion tidligere- og nuværende elever, der på fredag kan ses på galleriet. Der er flere velkendte, gode navne i blandt. Og mon ikke udstillingen også byder på en masse nye, spændende bekendtskaber! Udstillingen er kurateret af Marie Gellert Jensen and Rasmus Stenbakken.


Sara Glahn, Ralf Stenderup-Larsen: Scenografisk Aftale, New Shelter Plan. 

NEW SHELTER PLAN
Malttorvet 2, 1. sal, 1799 København V, w: newshelterplan.com
Scenografisk Aftale
Sara Glahn & Ralf Stenderup-Larsen
10.1.2015 – 31.1.2015

“Når vi taler om den imaginære linje, tænker du på linjen mellem publikum og scene. Publikum vælger at se eller være blind for denne kant.”

På Lørdag åbner New Shelter Plan en ny udstilling, hvor to kunstnere, far og datter, udfordrer mødet mellem fotografi, skulptur og scene. Hvordan kan de tre kunstformer mødes? Og hvordan kan to generationer mødes?

I udstillingen spiller fotografi, skulptur, lyd og beskuer sammen i én intallation. Mødet skaber en særlig situation, eller scene, på New Shelter Plan. Her balancerer værket imellem forskellige kunstformer og konstant er på nippet til at bryde den imaginære linje mellem foto, skulptur, scene og installation – såvel som den imaginære linjer, der kan være mellem to generationer. 

Udstillingen tager udgangspunkt i den personlige relation mellem kunstnerne Sara Glahn og Ralf Stenderup-Larsen, far og datter. Derfor præsenterer udstillingens lydside publikum for situationer og samtaler fra deres kunstneriske samarbejde det seneste år. Samarbejdet bliver sat på spidsen, når de gennem deres arbejde udfordrer hinandens opfattelse af, hvordan skulptur, fotografi og scene kan sammenbrunges. 

Sara Glahn er uddannet billedkunstner fra Gerrit Rietveld Academy (2012). Ralf Stenderup-Larsen har været autodidakt kunstner siden 1970erne, og har i en årrække arbejdet med lys, lyd og scenografi på Københavns teatre. Siden 2010 har far og datter delt atelier i København og lavet flere fælles projekter.

Udstillingen har fernisering fredag! 

Samme tid og sted kan du i øvrigt også se en anden fernisering, 189 Days of Order and Control, med kunstneren Camilla Reyman. 


MOON SKIN LUCID WALK, Den Frie Udstillingsbygning.

DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING
Oslo Plads 1, 2100 København Ø, w: denfrie.dk
MOON SKIN LUCID WALK
Kirstine Roepstorff, Evren Tekinoktay, Carol Rama
10.1.2015 – 1.3.2015

Til MOON SKIN LUCID WALK udstillingen på Den Frie på fredag, har Den Frie inviteret tre kvindelige kunstnere til at udstille i fællesskab. Det byder på en mulighed for en præsentation af Danske Kirstine Roepstoff og Evren Tekinoktays nyere værker, samt et spændende, og for mange nyt, indblik i italienske Carol Rama kunstnerskab. 

De tre kunstneres slægtsskab bliver, ifølge Den Frie, tydeligt, når de udstilles sammen. Collageæstetikken, appropriationen som metode, optagethed af kønsspørgsmål og de helt personlige brug af farver er ligheder og sammenfald hos de tre. Det sanselige er i højsædet, og udstillingen byder på visuelt fængende former en masse. 

Hovedsageligt er udstillingen en præsentation af Kirstine Roepstorff og Even Tekinoktays nyere værker. Roepstoff viser en videreudvikling af hendes collage-teknik i værker, med et strammere og mere enkelt udtryk, end hun ellers er kendt for. Den senere tid har Roepstorff også arbejdet med tredimensionelle skulpturelle værker, i hvilke hun naturligvis også har videreført collage-teknikken. Også Even Tekinoktay arbejder med collager. Klipper verden itu og sætter den sammen igen, som hun siger. Hendes billeder er enormt detaljeorienterede sammensætninger af udklippet materiale og maling. Collage-metoden virker naturlig og gennemgående. Også i Tekninoktays videoværker, hvoraf flere vil blive vist på udstillingen. 

Udover at præsentere Roepstorff og Tekinoktay i MOON SKIN LUCID WALK, har Den Frie også valgt at vise et mindre udvalg af kunstneren Carol Ramas værker, der bidrager med en mere grotesk dimension til fælles-udstillingen. Ramas tilhører en tidligere generation en de andre to, er italiener og for de fleste nok et nyt bekendtskab. Mest kendt er Ramas for hendes eksplicitte, kontroversielle akvareller af nøgne kroppe fra 1930erne, 40erne og igen i 80erne. 

Skriv kommentar