Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

08.03.2013 ANBEFALING

Anish Kapoor: Shooting Into The Corner.

3 picks

Hver uge anbefaler én af Kopenhagens skribenter tre ting, du skal se i weekenden. I denne uge er det Niklas Langeland Pedersen, der anbefalder Anish Kapoor på ARoS, Morten Barker på Galleri Image og musikfilmfestivalen på Cinemateket.

Niklas Langeland Pedersen er kandidatstuderende ved kunsthistorie på Aarhus Universitet og fast skribent på Kopenhagen.

AF Niklas Langeland Pedersen

1. Anish Kapoor: Shooting Into The Corner
Forårets scoop for samtidskunstnørder. Havet af "metafysiske og mytologiske aspekter" som værket iflg. kataloget rummer kan man lægge til og smide væk som det nu passer på ens eget mere eller mindre vedvarende udbytte af oplevelsen. Det er under alle omstændigheder universelt medrivende og direkte euforiserende at opleve en stor, larmende kanon affyre en helt særlig og dybrød materialitet, der synes som lige dele solbærsorbet, rå lever og varm rødbedefarvet stearin, opad en hvid væg.

AROS
Aros Allé 2, 8000 Aarhus C W: aros.dk
KLEIN/BYARS/KAPOOR
Yves Klein, James Lee Byars, Anish Kapoor

09.02.2013 - 26.05.2013
Mere info


Morten Barker: Landskabet Imellem, 2011-13.

2. Morten Barker: Landskabet Imellem 
Lyden af fjerne, kontrollerede prøvesprængninger og fuglefløjt indgår en særegen og let søvndyssende pagt på Morten Barkers udstilling på Galleri Image. Udstillingen dokumenterer med fotografi og videoinstallation en helt speciel, afdæmpet, tåget og mystisk appel ved landets militære skyde- og øvelsesterræner. Det er ukendte områder for de fleste af os, der ligger et eller andet sted mellem billedet af kronhjorten ved skovsøen i guldalderens romantiske landskabsmaleri og der hvor Lars Von Trier filmede Antichrist.

GALLERI IMAGE
Vestergade 29, 8000 Århus C W: galleriimage.dk
Landskabet Imellem
Morten Barker

02.03.2013 - 07.04.2013
Mere info


Lawrence of Belgravia, plakat.

3. Musikfilm Festivalen 
På lørdag starter Cinemateket 9 dage med spændende og alsidige musikfilm. Åbningsaftenen kan man tilbringe i selskab med jazzens svar på Jackson Pollock i Shirley Clarkes syrede og eksperimenterende film om Ornette Coleman, Ornette: Made in America fra 1985. Næste weekend vises Lawrence of Belgravia, om Lawrence Hayward fra det engelske kult-band Felt, der på trods af et væld af priste udgivelser, på tragikomisk vis, altid - af sol måne og stjerner - er blevet nægtet den berømmelse og rigdom han altid har ønsket sig. NME kasserede deres planlagte Felt-forside i sidste sekund til fordel for en sort monokrom, Denims single 'Summer Smash' blev strøget fra alle radio playlister fordi den blev udgivet samme uge som Prinsesse Dianas død og Lawrence har stadig ikke fået lov til at møde Kate Moss.

CINEMATEKET
Gothersgade 55, 1123 København K W dfi.dk
Musikfilm Festivalen
09.03.2013 - 17.03-2013
Mere info

Skriv kommentar