Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Yvette Brackman

Yvette Brackman

06.02.2020 -
FACEBOOKEVENT


Vintertalks: Kunst og forskning
I vinteren 2020 har Fotografisk Center en række dialoger og talks med kvindelige kunstnere, som på hver deres måde bevæger sig i feltet mellem kunst og videnskab. Dette grænseland er særligt interessant ift. fotografiet, der som medie selv har en fod i hver lejr – på en gang er det en kunstnerisk udtryksform og et videnskabeligt værktøj.

Denne dobbelthed er et centralt tema i Nanna Debois Buhls udstilling Stellar Spectra, der udgør rammen om foredragene. Buhl er også den første af de tre kunstnere i rækken af talks, i dialog med astrofysiker Anja C. Andersen den 15. januar kl. 17:00. Den 22. januar og den 6. februar er der boglanceringer for hhv. Maria Finns Careless Nature og Yvette Brackmans Crim Son Pine, som begge er projekter, der vha. Fotografiets potentialer, engagerer fagtraditioner uden for kunsten.

Alle tre arrangementer er en del af FotoForum, så der er gratis entré for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund. Ellers koster det 50 kr. pr. arrangement eller 120 kr. for en partoutbillet til alle tre aftener. Uanset hvilken slags billet man køber, inkluderer den også et glas vin (pr. arrangement) og entré til udstillingen.

Om kunstnerne:
Nanna Debois Buhl (f. 1975) er en billedkunstner hvis tværmedielle praksis sammenfletter æstetik, videnskab og spekulation. Hendes tilgang til fotografiet er lige dele eksperimenterende og konceptuel, hvad resulterer i et udtryk, der på en gang er umiddelbart slående og intellektuelt pirrende. Stellar Spectra er første del af et Ph.d. projekt, som Buhl laver på det Kongelige Danske Kunstakademi og Københavns Universitet og demonstrerer klart hendes kunstneriske sprog igennem de to videoinstallationer, der udgør udstillingen.

Maria Finns (f. 1963) arbejde kredser om temaer som tid, sprog og erindring, udtrykt igennem alt fra tegninger til videoer, performance-kunst, sproglige dekonstruktioner og fotografiet. I Careless Nature bliver billeder fra parker og andre menneskeskabte naturområder sidestillet med små poetiske tekstbidder i en kombination, der giver bogen et helt særegent univers. Til bogreceptionen er Finn i dialog med kulturhistoriker og lektor ved Københavns Universitet, Henriette Steiner.

Yvette Brackman (f. 1967) beskæftiger sig med kroppen og dens komplicerede relation til tid, sted, hukommelse, ophav og historie gennem blandt meget andet performances, tekstilbaserede installationer og funde fotografier. Sidstnævnte er udgangspunktet for hendes udstilling og tilknyttede kunstbog Crim Son Pine, der handler om hendes families flugt fra revolutionens Rusland og derpå følgende opbrud.

Tid og sted:
15. januar 17:00-18:30: Nanna Debois Buhl og Anja C. Andersen
22. januar 17:00-18:30: Maria Finn og Henriette Steiner
06. februar 17:00-19:00: Yvette Brackman

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket