Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Winther Show 2014

Anders Brinch, Jonas Liveröd, Michael Swaney, Guilliermo Carrion, Joakim Ojanen, Kristian Devantier, Peter Linde Busk, Christian Finne

06.12.2014 - 10.01.2015


Winther show (installation view), Charlotte Fogh Gallery, 2014.

Winther show (installation view), Charlotte Fogh Gallery, 2014.

Winther show (installation view), Charlotte Fogh Gallery, 2014.

Joakim Ojanen: Nedtyngd, 2014, Painting 60x50 cm, ceramics H. 30 cm.

Peter Linde Busk: The Carollers of kölbigk ll, 2014, 54 x 30 x 24 cm, glazed ceramic.

PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery har den glæde at byde indenfor til dette års vinterudstilling Winther Show 2014, hvor otte spændende samtidskunstnere vil præsentere værker, som kan sætte farve og udtryk på den ellers grå og monotone vintertid. Dette års vinterudstilling har et internationalt perspektiv, og ud over fremtrædende danske kunstnere vises også kunstnere fra Sverige, Spanien, Canada. Heraf kan galleriet bl.a. præsentere to nye kunstnere, som for første gang viser deres værker i Danmark.

Et af de nye navne er Joakim Ojanen fra Sverige, der arbejder med både maleri og skulpturel keramik. Ojanen bearbejder disse i et farverigt og svulstigt billedsprog, hvor maleriet ofte direkte afspejles ude i rummet i form af skulpturer, der peger tilbage ind i maleriet som en gensidig refleksion. En anden ny kunstner i Danmark er spanske Guilliermo Carrion, der i abstrakte penselstrøg beskriver det fragmenterede storbyliv og inspireret af storbyens Street Art. Hos Carrion fusioneres alle de små detaljer i en samlet og større helhed, hvilket også er en tilgang der kan opleves ved en af galleriets faste kunstnere, den canadiske Mike Swaney. Her anvendes maleriet eller tegningen som visuelle koder, hvor hvert enkelt element bliver del af en større fortælling.

Den danske kunst er repræsenteret ved fire navne som Anders Brinch, der i sine værker ofte blander det overjordiske med helt jordnære billeder, der tilsammen skaber en form for parallel univers. Kristian Devantier bruger sine rene farver, former og linjer til at skabe kompositioner med figurative fortællinger, mens Christian Finne anvender detaljerede streger til at skabe en grænse mellem abstraktion og konkrete figurer i komplekse og skæve rum. Peter Linde Busk viser keramiske skulpturer, der kredser om det groteske inspireret af narrefiguren og begivenheder som karnevallet og dødedansen.

Alle kunstnere repræsenterer i deres forskelligartede materialer den skæve eller syrede tolkning af hverdagen, hvilket også kommer til udtryk i svenske Jonas Liveröds værker, der undersøger skæve tilgange i interiøret eller naturen, med et twist der enten gør værkerne humoristiske eller bringer noget foruroligende og skjult frem.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole