Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Winter Show 2013

Julie Nord, Gudrun Hasle, Maria Rubinke, Anne Sofie Meldgaard, Iben Toft Nørgård, Augusta Atla, Line Riisager, Mie Mørkeberg

07.12.2013 - 04.01.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere årets vinterudstilling, Winter Show 2013. Udstillingen viser nye værker af otte fremtrædende danske kunstnere, der tager os med på tur i hver deres personlige univers. "Winter Show 2013" fyrer op under vinteren med en udstilling, der omfatter både malerier, tegninger, broderede værker og skulpturer i porcelæn og keramik, og som kulminerer i stærkt udtryksfulde værker.

Winter Show 2013 er ikke en juleudstilling eller underlagt en overordnet tematik, men sætter udelukkende fokus på kunstnernes individuelle og unikke udtryk, og kan dermed præsentere værker fra nogle af tidens mest markante danske kunstnere. En fællesnævner for de otte kunstnere er dog deres stærkt personlige univers, der alle i forskellig grad rummer en skjult, dyster bagside.

Udstillingen byder på nye værker af højaktuelle kunstnere som Julie Nord, der for tiden har soloudstilling på Kunsten i Aalborg, og Maria Rubinke, senest med udstillingen Fragile på Vejle Kunstmuseum. Men også af Gudrun Hasle, der konfronterer sin ordblindhed gennem broderi. En svaghed, der i dag er blevet hendes styrke som kunstner, og karakteristisk for Hasles værker. Ligeledes kan Anne Sofie Meldgaard og Mie Mørkeberg opleves, samt Augusta Atla, der tidligere har udstillet på både Horsens og Randers Kunstmuseum, med sine collagemalerier med surrealistiske elementer.

Blandt de udstillende kunstnere er også Iben Toft Nørgård, der tidligere har haft soloudstilling i hos Charlotte Fogh Gallery. Hun er netop hjemvendt til Danmark efter flere års arbejdsophold i Berlin, og byder nu på helt nye 3D collager med et skulpturelt udtryk. Sidste nye skud på stammen er Line Riisager, der i lighed med Maria Rubinke arbejder med porcelæn og keramik. Riisagers univers er primært narrativt, og værkerne, der fortæller historier om menneskelig interaktion, udføres ofte i genbrugte materialer som bearbejdes til fine og sirlige skulpturer.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole