Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Plads 10, 1067 København K

MAIL: nikolaj@kunsthallennikolaj.dk

TLF: +45 3318 1780

FAX: +45 3332 1574

WEB: nikolajkunsthal.dk

Torsdag og fredag: 12-22, lørdag og søndag 12-17, mandag-onsdag: lukket


When the Unknown Becomes Familiar

Andreas Emenius

08.02.2019 - 09.06.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

NY UDSTILLING AF ANDREAS EMENIUS I NIKOLAJ KUNSTHAL: HØJKULTUREN MØDER HVERDAGSRITUALER OG GIVER PLADS TIL EFTERTANKE. 

Det bliver en sanselig og spektakulœr oplevelse i den nye udstilling When the Unknown Becomes Familiar af den svenske kunstner Andreas Emenius, som åbner 7. februar i Nikolaj Kunsthal.

Dette forårs nye store udstilling i Nedre Galleri byder på en anderledes oplevelse for alle sanser! Kom helt tœt på performere, der udfører hverdagsritualer omkring et vandkar i Nikolaj Kunsthals gigantiske Nedre Galleri, og samtidig kan du opleve malerier i store formater specielt udført til rummet. 

Midt i den travle hverdag giver Andreas Emenius, i denne spektakulœre helhedsudstilling, muligheden for roligt at kunne fordybe sig i tanker og detaljer, imens vi omgives af en serie af fysiske hverdagsritualer udført af et hold performere.

En kontinuerlig stråle af vand, der løber fra loftet, vil langsomt fylde karret i midten af rummet. Lyden af vandet, der rammer sin egen overflade, vil samtidig skabe det lydlandskab, som indkapsler hele udstillingen. Fra spirituelle ritualer forbundet med vand, musik og natur, til rutineprægede banale hverdagsritualer vi alle kender. Tyggegummispisning, podcastlytning og renselse er blandt nogle af de ting, der i samspil med Nikolaj Kunsthals smukke rum skaber rammen om Andreas Emenius' nye udstilling When the Unknown Becomes Familiar. 

Udstillingen giver den besøgende et sanseligt helhedsindtryk af nogle af de handlinger, vi udfører for at komme nœrmere på os selv, i et forsøg på at forstå den forgœngelighed der er en del af livet. 

Til udstillingen har kunstneren designet forskellige kostumer, der bæres af performerne som en del af totalinstallationen.

'Vi er meget glade for at kunne præsentere denne udstilling, som stilmæssigt dyrker eksperimentet og det uforudsigelige. Det er vigtigt at åbne op for mange forskelligartede oplevelser og universer i samtidskunsten, som publikum kan træde ind i. Her er det fordybelsen i hverdagen, som på én gang skaber et spirituelt og banalt indhold. Det understøttes yderligere af bygningens rum kombineret med kunstnerens særlige billedsprog og frihed til at skabe nyt.'  - siger Helene Nyborg, kunstnerisk leder af Nikolaj Kunsthal.

OM KUNSTNEREN

Andreas Emenius bor og arbejder i New York. Han er uddannet fra Central Saint Martins i London og har udstillet sit unikke univers internationalt. Andreas Emenius har etableret sig selv som en kunstner, der arbejder i krydsfeltet imellem klassisk billedkunst, installation og video og har igennem tiden skabt shows, der har tiltrukket stor international opmærksomhed. Hans værker trækker på erfaring fra en indgående forståelse af maleriets historie, filtreret igennem personlig erfaring og sport.

Gennem tiden har han også samarbejdet med forskellige kunstnere, blandt andet instrueret adskillige anerkendte musikvideoer til Trentemøller; i samarbejde med designer Henrik Vibskov har han også skabt de internationalt anerkendte kunstprojekter 'The Fringe Projects' og 'The Circular Series' (VibskovEmenius). 

Nikolaj Kunsthal er en del af organisationen Historie & Kunst i Københavns Kommune, der også tæller Thorvaldsens Museum, STORM20, Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum