Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


We’ll get up an expedition

Hartmut Stockter

09.08.2015 -
FACEBOOKEVENT


Ifølge Hartmut Stockter findes skønheden i de små ting og i det nære. I naturen og i alle de oplevelser, der findes derude. I virkeligheden og ikke bag en computerskærm. Som en anden Georg Gearløs arbejder Hartmut Stockter utrætteligt, fra sit værksted i Sydhavnen, på at finde nye måder at se og opleve naturen, der omgiver os, ved hjælp af sine kunstværker.

I forbindelse med sit besøg på Munkeruphus har Hartmut Stockter været inspireret af romanen, der har lagt titlel til udstillingen The Voyage Out af Virginia Woolf, og den opdagelsesrejse romanens karakterer er på. Til Munkeruphus har han skabt værker, der er inspireret af Munkeruphus' naturskønne omgivelser med park og hav og vil her inspirere børn og voksne til at bruge sine værker aktivt på hele området. Denne søndag inviterer kunstneren gæsterne til at indtage Munkeruphus' udendørs areal som nysgerrige videnskabsmennesker, og derved komme naturen og hinanden ved i fællesskab.

Til søndagens besøg har Hartmut Stockter medbragt kunstværker, der indbyder til brug, da de er portable og skabt til at nærstudere og sanse vores omgivelser. Han har brugt hatte, rør, spejle, dåser og andre tilgængelige materialer, som er sammensat på nye og fantasifulde måder fra sit eksperimenterende værksted. Disse kan tages med rundt på opdagelse.

Man kan ikke undgå at trække på smilebåndene i mødet med værkerne og være inspireret af hans påhitsomhed. Med Hartmut Stockters besøg denne søndag zoomer vi helt ind på det nære og det, der rører sig i naturen og hos os via hans kunstværker.

Hartmut Stockter (1973) er født i Wilhelmshaven, Tyskland, men har gennem en årrække boet og arbejdet i København.
Han er uddannet fra Hochschule für bildende Künste Braunschweig (Kunstakademiet i Braunschweig) 1995-1998 og afsluttede uddannelsen i 2002.

Til efteråret viser Hartmut Stockter en solo udstilling på Viborg Kunsthal. Han har udstillet på bl.a. Spanien 19C, Svanekegaarden, Charlotte Fogh Contemporary, Beaver Projects, Esbjerg Kunstmuseum, Ringsted Galleriet, Kunsthallen Brandts, Kunsthal Charlottenborg, Århus Kunstbygning, Møstings Hus, Overgaden - Institut for Samtidskunst og Kunsthallen Brænderigården.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø