Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


[WEAK] FORCE

Lea Porsager

23.09.2019 - 22.12.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Lea Porsagers soloudstilling [WEAK] FORCE er en promiskuøs leg mellem det spirituelle og kvantefysikken. Udstillingen går til kvantefysikken gennem tantrisk praksis og kundalini-teknologi. Porsagers idiosynkratiske metode er gennemgående for værkerne, der er ladet med energier, perversioner, mantraer og spekulationer.

[WEAK] FORCE samler de neutrino-inspirerede værker HORNY VACUUM, CØSMIC STRIKE, DIRTY GHOST OF E og FAINT FANTASY. Værkerne består af 3D-animationer med lyd, samt forskellige skulpturelle og tekstuelle elementer.
 
Lea Porsager var i 2018 på et residency program på CERN – Den Europæiske Organisation for Højenergifysik. Ud af dette møde springer udstillingen [WEAK] FORCE, der er inspireret af neutrinoen. Neutrinoen er den mystiske elementarpartikel, også kaldet ”Spøgelsespartiklen”, som fysiker Wolfgang Pauli udtænkte eksistensen af i 1930. Neutrinoernes masse er 100.000 gange mindre end elektronernes og kroppen penetreres konstant af disse små partikler, som kommer fra det ydre rum.

Både CØSMIC STRIKE og HORNY VACUUM er udstyret med såkaldte neutrinohorn. På CERN bliver neutrinohorn brugt til at fokusere et neutrinoflow til en stråle. På den måde bliver det muligt at studere disse flygtige partikler. I udstillingen materialiserer hornene sig som beholdere for Porsagers spekulationer.

I 3D-animationerne svæver kameraet som en usynlig neutrinopartikel gennem virtuelle horn. Filmene opleves gennem 3D-anaglyfbriller, tilføjet et tredje øje. 3D-animationen HORNY VACUUM er ledsaget af pulserende lyd af gong, tre teleskopiske neutrino-horn, to røde oppustede ’öko-tech tube walls’, samt en 'baculum' (en hvalrospenisknogle), der omdannet til en 'kangling' (et spirituelt knoglehorn).

FORSØG OG FORDYBELSE FOR FAMILIER

I forlængelse af Lea Porsagers univers med neutrinoer og spiritualitet, kan børn og barnlige sjæle skabe sine egne mandalaer, udforske museet med en geigertæller og prøve neutrinoernes rejse gennem horn på egen krop.

Og så kan man hilse på Bamse i en gammel tv-skærm - hvis han ikke forsvinder ind igennem væggen.

STØTTE
Udstillingen støttes af Det Obelske Familiefond og Becket-Fonden. Værket HORNY VACUUM er doneret til museets samling af Ny Carlsbergfondet og har været repræsenteret på BLOOM festival 2019.

Roskilde Festival og BLOOM er begge samarbejdspartnere på udstillingen.

LP’en er støttet af Augustinus Fonden.

CØSMIC STRIKE er skabt som en del af Collide International Award, Arts at CERN and FACT, and coproduced by ScANNER. Supported by Danish Arts Foundation.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole