Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galerie MøllerWitt

Bredgade 67, 1260 København K

MAIL: info@gmw.dk

TLF: +45 8618 2949

WEB: gmw.dk

Tirsdag – fredag 11.30-17, lørdag 11-16


We are the Human Waterfall

Adam Saks

09.11.2019 - 14.12.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Galerie MøllerWitt, København, byder med stor glæde velkommen til soloudstillingen We are the Human Waterfall med nye værker af Adam Saks. Udstillingen omfatter malerier og arbejder på papir.

Værkerne på We are the Human Waterfall har en motivkreds, der handler om det menneskelige livs cyklus, der både dikteres af biologiske processer og samtidig indeholder et eksistentielt kaos. Det menneskelige legeme indgår i en symbiose med naturen, hvor forstørrede filigran-net tværsnit af blomsterstængler og faunastrukturer væver mikroorganiske byggeelementer sammen med kroppens store pulserende kredsløb.

Menneskefiguren i malerierne er afbildet som anatomiske fragmenter, hvor kroppens funktioner er fritlagte,
og der er et direkte kig til musklernes opbygning, senerne og iltmolekylernes bevægelsesmønstre rundt i kroppen. Netop med denne blotlæggelse, der minder om et røntgenfotografi eller en dissektion, vil Adam Saks henlede beskueren på den menneskelige eksistens skrøbelighed, og den afbildede figur kommer dermed
til at fungere som et memento mori.
Ansigterne på malerierne er nærmest ornamentalt bygget op, og man finder spor af ansigtstatoveringer eller arrede kropsudsmykninger som reminiscenser af subkulturer, der er i opposition til det ordnede samfund.

I opbygningen af den maleriske flade benytter Adam Saks sig af forskellige greb. Han anvender bl.a. linoleums- snit, som han trykker direkte på lærredet og skaber dermed et grafisk udtryk. Dette føjes sammen med pastose farvefelter af oilstick, der både indrammer og forbinder de trykgrafiske elementer med hinanden. Ligesom sin forgænger Asger Jorn nedbryder Adam Saks hierarkiet mellem de forskellige kunstneriske medier, hvor kontrol- lerede maleriske flader veksler mellem øer af intense farver, der mødes i en ny konstruktion af tegning, linoleumssnit og figur.

Adam Saks (f.1974) er uddannet sideløbende fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 1993-99 og Hochschule der Künste i Berlin 1996-97. Saks bor og arbejder i Berlin og har haft talrige institutionelle såvel som galleriudstillinger i Europa og USA, senest med den kritikerroste udstilling "Pilgrim on a Hidden Path" hos Meliksetian & Briggs i Los Angeles. I 2017 var Adam Saks nomineret til Kunstkritikerprisen af AICA for sin udstilling på Kunsthal Nord.
Af offentlige samlinger kan bl.a. nævnes: Statens Museum for Kunst, ARoS Aarhus Kunstmuseum,
Ny Carlsberg Fonden, Kiasma - Museum of Contemporary Art, Helsinki, Museum Sønderjylland, Malmö Konstmuseum, Nordiska Akvarellmuseet, Sverige, Zabludowicz Collection, London, Lieu D ́Art Contemporain, Frankrig, EMMA Espoo Museum of Modern Art, Finland og Kunsten, Aalborg.

Der er fernisering fredag d. 8. november kl. 16-19, hvor Adam Saks er til stede. Galleriets daglige åbningstider er: onsdag – fredag 12-18 og lørdag 11–15.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø