Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

DIAS – Digital Interactive Art Space

Vallensbæk Station, 2665 Vallensbæk Strand

MAIL: info@diaskunsthal.dk

TLF: +45 4797 4700

WEB: diaskunsthal.dk

Monday - Sunday: 00:00 — 24:00


Virtuoso

Ying-Hsueh Chen

27.08.2015 -
FACEBOOKEVENT


Oplev percussionist og performancekunstner Ying-Hsueh Chen (tw / dk) i performancen Virtuoso.

"Virtuoso" er et kompositionsinstrument til iPhone, skabt af komponisten Anders Monrad. "Virtuoso" vækkes til live i tunnellen på Vallensbæk Station og fylder rummet.

Om Ying-Hsueh Chen:
Ying-Hsueh Chen er en visionær og nuanceret kvindelig slagtøjsspiller af høj international kaliber. Hun er af taiwanesisk oprindelse, og har haft bopæl i Danmark siden 2006. For nylig var hun solist med DR Vokalensemblet og National Taiwan Symphony Orchestra. Som kammermusiker er Ying-Hsueh anerkendt for sit store arbejde med ny dansk kompositionsmusik. Hun er også medlem af TrioZOOM med Stefan Baur på saxofon og Tanja Zapolski på klaver. Ying-Hsueh Chen har gjort et betydeligt stykke arbejde for at promovere ny dansk musik. For eksempel har hun et tæt samarbejde med den bemærkelsesværdige kunstnergruppe Dygong. Ligeså har hun uropført værker af bla. Per Nørgård, Fuzzy, Einar Kanding, Jens Hørsving, m.fl. Ying-Hsuehs nuancerede udtryk er påvirket af hendes internationale uddannelse som strækker sig fra Idyllwild Arts Academy i Californien over Juilliard School i New York og til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM).

Om Anders Monrad:
Anders Monrad (f. 1981) er en Dansk komponist, pianist og interaktions-kunstner. Efter sin formelle uddannelse i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Royal Academy of Music i London (2011), har Monrad primært interesseret sig for samarbejder med andre kunstarter - bl.a. i "Mærsk Operaen" (2012) som er en traditionel opera skabt i samarbejde med Kunstnergruppen SUPERFLEX, samt i samarbejder med bl.a. digteren Jesper Elving og billedkunstneren Jacob Tækker.

Monrad har en udpræget konservativ tilgang i sine værker for traditionelle instrumenter, som ikke desto mindre ofte kombinerer traditionelle musikalske virkemidler med humoristisk eller satirisk indhold. På den anden side har Monrad arbejdet med musikalske eksperimenter især med algoritmisk komposition for digitale medier, herunder musikgenererende computerspil, interaktive musikalske setups med dronefly og programmering af musikalske apps - bl.a. i samarbejder med Copenhagen Game Collective og kunstnergruppen Haandholdt, for hvem han udviklede Iphone-app'en "Virtuoso" i 2014.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket