Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Vanishing Point

Eske Kath

20.05.2017 - 17.06.2017


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere Eske Kaths udstilling, Vanishing Point, som er kunstnerens anden soloudstilling i galleriet. Vanishing Point viser en række markante nye farvestærke malerier, som peger på horisonternes uendelighed og det forsvundne menneske. Der hvor landskabet forsvinder i et punkt, eller tidspunktet hvor mennesket forsvinder fra landskabet.

Det er 10 år siden Eske Kath sidst udstillede hos Charlotte Fogh Gallery, hvor landskaber og huse blev opslugt i et inferno af eksploderende vulkaner og sydende jordskælv. Siden da  har landskabet og forsvindingspunktet været et centralt omdrejningspunkt. 

Eske Kaths værker handler om vores skrøbelighed, behov for og tab af kontrol og om kontraster og paradokser i vores liv og livssituation. Om menneskets plads i naturen og vores modstand mod at se os selv som en del af den.

På udstillingen, Vanishing Point, træder naturkatastrofen i baggrunden til fordel for de metaforiske og psykologiske aspekter. Motiverne er i opløsning og består af figurative hentydninger, så de indfarvede lærreder står tilbage og er med til at danne motivernes baggrund, mellemgrund og forgrund. En spinkel horisontlinie, malet i lærredets komplimentærfarve, skærer igennem landskaberne og danner i sig selv en modsatrettet farvecirkel. Naturelementer deler de åbne landskaber med konkrete menneskeskabte felter eller marker. Organiske tegninger af røglignende strukturer opløser og sletter felterne, men efterlader naturen i deres hærgen. 

Eske Kath (1975) afsluttede sin uddannelse på Det Kongelige Danske kunstakademi i 2003. Siden har han boet i New York og haft en række udstillinger på museer og anerkendte danske og amerikanske gallerier. Eske Kaths værker kan bl.a. ses på Aros, Arken, HEART og det prestigefyldte østrigske kunstmuseum Sammlung Essl. Eske Kath har desuden stået bag en række udsmykninger af bl.a. Frederik d. 8.s Palæ, Amalienborg, Landsretten i Kolding samt den danske kirke i Berlin.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket