Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Værktøjet

Kathrine Ærtebjerg

17.02.2018 - 17.03.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery er stolte over at præsentere Kathrine Ærtebjergs første galleriudstilling i Jylland. Udstillingen består af en række nye malerier og papirarbejder, der som altid i Ærtebjergs kunst har mennesket i centrum. Værkerne behandler de store eksistentielle temaer som krop, køn, seksualitet, forgængelighed og død.

Mange kender Kathrine Ærtebjergs malerier for det let surreelle og enigmatiske billedsprog med menneskefigurer, dyr, genstande og konkrete former, der bevæger sig i grænselandet mellem det figurative og abstrakte. Som noget nyt har Ærtebjerg brugt spraymaling på alle værker og spraymalet et eller flere elementer fra den reelle verden f.eks. blade, grene og frugt fra naturen eller værktøj. Den ydre verden og fænomenerne, som naturen og værktøjet, og den indre verden, forestillingerne og fantasien, smelter sammen i Ærtebjergs værker. Billederne er smukke og gådefyldte, legende og poetiske. De forekommer sarte og følsomme og samtidig poppede og humoristiske.

Siden Kathrine Ærtebjerg tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi for omkring 15 år siden har hun lagt adskillelige museumsudstillinger bag sig og er bla. repræsenteret på landets største museer som Statens Museum for Kunst, Aros, Arken, Vejle Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen. Af udenlandske museer kan nævnes Sammlung Essl i Østrig. Hun har modtaget adskillelige hæderslegater, og ikke mindst har Ærtebjerg gjort sig bemærket med udsmykningen af Frederik VIIIs palæ, Amalienborg og senest Marselisborg Gymnasium i Aarhus. 

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø