Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Ung dansk fotografi & videokunst ’11/12

Alen Aligrudic, Lars Dyrendom, Gudrun Hasle, Marie Kølbæk Iversen, Helene Ringkjær Pedersen, Eva Marie Rødbro, Jacob Tækker

13.10.2012 - 20.01.2013
FACEBOOKEVENT


Alen Aligrudic: Paradigm Metamorphoses, 2011-12.

Alen Aligrudic: Paradigm Metamorphoses, 2011-12.

Eva Marie Rødbro: Fuck You, Kiss Me, 2008.

Helene Ringkjær Pedersen: Hændelser i mit barndomshjem (og nabohuset) klassificeret som overnaturlige , 2011.

Marie Kølbæk Iversen: Besættelsen, 2012.

Jacob Tækker: Man in a Box, 2012.

PRESSEMEDDELELSE

Fuck You Kiss Me, Ipad-kunst, lokale spøgelseshistorier, parforholdsperformance, hovedløs kapitalisme, organiserede tilfældigheder, gonggonger og satellitter

Velkommen til Ung dansk fotografi og videokunst '11/12!

Udstillingen er en videreudvikling af den tilbagevendende udstillingsrække Ung dansk fotografi, som blev vist første gang i 1997/1998. I år præsenterer Fotografisk Center udover fotografi også ny videokunst og andre kamerabaserede medier.

Med udstillingen lægger vi op til at stille spørgsmål ved traditionel opfattelse og brug af fotografiske medier. Dette gør vi ved at vise et eksperimenterende udsnit af, hvad der sker i det danske foto- og videokunstmiljø. De udstillende kunstnere relaterer sig i deres værker i høj grad til international samtidskunst og globale problemstillinger. Af de syv udstillende kunstnere er flere uddannet i udlandet, og både motivisk og tematisk orienterer de sig ud over Danmarks grænser. Det er dansk samtidskunst med globalt udsyn.

Fuck You Kiss Me er titlen på Eva Marie Rødbros foto- og filmprojekt om unge i Grønland. Filmen har vundet Politikens Talentpris i 2009. På udstillingen vises den sammen med en fotoserie, der ikke tidligere har været udstillet. Jacob Tækkerviser sit nyeste værk Man in a Box, hvor man kan give en virtuel Tækker tæsk, lavet til iPhone og iPad og desuden to videoprojektions-installationer. Helene Ringkjær Pedersen fremmaner overleverede spøgelseshistorier i sin foto- og tekstserie. Moderne dansere fortolker Gudrun Hasles forliste parforhold. Marie Kølbæk Iversen viser et helt nyt filmprojektionsværk med titlen Besættelsen sammen med en readymade med anti-kapitalistiske overtoner. Kapitalismekritik er der ligeledes i Alen Aligrudics fotoserie Paradigm Metamorphoses fra ex-Jugoslavien. Lars Dyrendom har i The Photographic Eye organiseret tilfældigheder i den fotografiske proces. De to sidstnævnte var med på Hasselbladstiftelsens New Nordic Photography '12.

Udstillingen er kurateret af Fotografisk Centers leder Kristine Kern, kunsthistoriker, mag. art. Birgitte Vilslev og stud. mag. Siri Brændhold Lundgaard. Til udstillingen udgives en katalogbog med billedmateriale samt en introducerende tekst og biografi for hver kunstner. Udstillingen har modtaget støtte fra Carlsberg, Toyota Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Knud Højgaards Fond.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole