Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Undead Breath

Anna Samsøe

19.08.2017 - 03.09.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

På udstillingen Undead Breath præsenteres en keramisk lydinstallation, som tager udgangspunkt i en 4000 år gammel sang fra Rig Veda. Anna Samsøe har en stor interesse for psykoakustik og lydteori og i sin kunstneriske praksis behandler hun ofte lyd som tema. 

Anna Samsøe er særligt interesseret i at etablere lydlige, skulpturelle og performative forbindelser i arbejdet med genstande og materialer, der ikke tilhører den fysisk funderede verden. 

Udstillingen deltager i Cph Art Week 2017 Sound & Vision og er støttet af STATENS KUNSTFOND.

Jeg ligger i min seng, strækker mine ben, men mine ben er forandret og slanger sig ned langs kanten som en reptil hale. Derefter åbner sig et helt nyt univers. Mine øjenlåg er tørre som sten og jeg ser ud gennem en sprække. Alt er anderledes gulligt. 

Jeg åbner munden for at råbe, men kun en hvid støj kommer ud. Jeg råber højere, men lydniveauet stiger ikke. Lyden der kommer ud er også underlig. Først som en døv der synger – krampende uregerlige lyde. Men efter lidt tid da jeg prøver at slappe af ændrer lyden sig til en tør støj og støjen tager langsomt form til en lille piges barne-hvisken. Det føles først som om noget andet har bosat sig i mig men der er noget genkendeligt ved stemmen. Den lille pige er mig. 

Lydende bliver systematiseret – med vekslende over- og undertryk fra de luftsvingninger der lyder dybt fra min hals. Og langsomt udvikler hvisken sig til en mere melodisk stille sang. 

Sangen er uskyldig men tung; lange komplicerede strofer af ord jeg aldrig har hørt før og ikke forstår. Den gentager sig om og om igen. Jeg har ingen kontrol over min vokal. Med jævne mellemrum falder jeg tilbage i en panisk angst for at det er en slags eksorcisme. Der går længere mellem anfaldende. Hvert enkelt ord folder sig ud som en fraktal. Det er hverken dansk, engelsk, tysk, eller som noget sprog jeg har hørt før. Men jeg begynder at forstå hvad sangen handler om. 

Sangen lærer mig om ånden, min ånde. Den forklarer mig hvordan min Ånd og min ånde er samme væsen. Den lærer mig om hvordan min ånde har boet i mange legemer og stammer fra en boble der steg fra Atlanterhavets bund i år 1330 f.v.t.  

” 

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole