Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal 44 Møen

Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

MAIL: info@44moen.dk

TLF: +45 2392 7119

WEB: 44moen.dk

Onsdag - søndag 11-17


Ulrike Mohr: Slicing Time

Bjørn Nørgaard, Thomas Døssing

24.07.2016 -
FACEBOOKEVENT


Søndag den 24. juli kl. 14 slår Kunsthal 44 Møen dørene op og inviterer til en samtale om gruppeudstillingen Random Walks. Her møder billedkunstner Bjørn Nørgaard atomfysikeren Thomas Døssing for bl.a. at diskutere Ulrike Mohrs Slicing Time, 2016: Et værk, hvis sort/hvide landskab af kul og kridt skærer sig vej tværs gennem kunsthallens største sal og bevæger sig ud i spændingsfeltet mellem det ukontrollerbare i naturens processer og det kontrollerede menneskeskabte. 

Ulrike Mohr (1970-) er bosat og har studie i Berlin. I sit arbejde med kunsten undersøger hun naturlige og kemiske forandringsprocesser, med skiftet fra en form til en anden, som et vigtigt element. Gennem de seneste år har hun været optaget af kul som materiale; et allestedsnærværende grundstof, som er gennemgående for alt både levende og ikke-levende på vores planet. Denne interesse materialiserer sig i Mohrs praksis, hvor hun siden 2008 har brugt forkulning af træ som et greb i sine værker. Under forkulningsprocessen opvarmes træ ved fravær af oxygen til det får en kemisk fast form. Til udstillingen Random Walks har Mohr brugt denne teknik i sin stedspecifikke installation Slicing Time. Værket knytter sig til Møn og dennes geografi, og forbinder forhistorie med fremtid. Erhvervet som kulsvier er tidligere blevet praktiseret i området omkring Askeby, men er nu næsten uddødt. Stammen, som indgår i værket, er ligesom kridtstenene fundet ved stranden på Møns Klint, hvor den brutale natur, vind og vejr langsom har ædt stammen op. Ved at forkulle stammen er det imidlertid muligt at bevare dets historie, men ikke uden risiko: Forkulningsprocessen præservere materialet for eftertiden, men er samtidig uforudsigelig og gør træet uendelig skrøbeligt. Mohrs værk afprøver derigennem alt det, der er på spil i menneskets forsøg på at betvinge naturen. Et projekt, der i denne omgang ser ud til at være lykkedes. Stammen er omhyggelig dissekeret og sat i system, hvor stykkerne er ophængt med usynlig linesnor, så hver enkel sektion afslører et kapitel i træets levetid. Slicing Time svæver i både tid og rum.

Den 24. juli væves kunst og videnskab tæt sammen i samtalen mellem Nørgaard og Døssing. Tag med på en random walk gennem Slicing Time og udstillingens øvrige værker. Arrangementet starter kl 14.00, entré kr. 40

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole