Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Tyler Matthew Oyer & Malene Dam

14.11.2018 -
FACEBOOKEVENT


Onsdag den 14. november glæder Kunsthal Charlottenborg sig over at kunne byde velkommen til Charlottenborg Art Talk med filmvisning af 'Conquest of the Universe or When Queens Collide' (2017) efterfulgt af en talk mellem Tyler Matthew Oyer & Malene Dam.

'Conquest of the Universe or When Queens Collide' (2017) er en filmadaption af det legendariske Charles Ludlam’s Ridiculous Theatrical Company’s teaterproduktion af samme navn,- et stykke eksperimenterende queer teaterhistorie fra Downtown New Yorks kunstscene anno 1967. Fortællingen, som er baseret på Christopher Marlowes teaterstykke Tamburlaine the Great, er her blandet i et herligt sammensurium med citater fra Shakespearecitater og Oscar Wildes’ Salome samt bibelvers, brydstykker af taler fra diktatorer og ‘help wanted ads’. Historien skildrer homoerotika, incestuøs begær, og en satirisk undergang af en korrupt og forvirret Trump-lignende imperialistisk "Jordens præsident.”

Filmen er instrueret, produceret og iscenesat af LA-baseret kunstner Tyler Matthew Oyer med fantastisk hold af primært LA baseret performere, - bl.a. Harry Dodge, EJ Hill, Julie Tolentino og Lex Brown, nogle ret vilde kunstnere i deres egen ret. Oyer tager et teaterstykke som er SÅ kunsthistorisk Downtown New York og laver det i dag i Los Angeles. Med dette insisterer han på at historieskrivning aldrig er lineær eller en-vejs, men derimod skal tænkes på tværs af tid og kontekst. Med denne film åbner Oyer op for en (u)mulig dialog med kunstneriske kollegaer, som ikke længere er her.

Filmfremvisningen vil blive efterfulgt af en talk mellem Tyler Matthew Oyer og kurator Malene Dam.

Som introduktion til talken vises 2 kortfilm af Conrad Ventur: 'Mario Banana' (2010) og 'Boca Chica' (2013). Begge kortfilm er lavet i samarbejde med Mario Montez, en legendarisk drag performer, som også var medstifter af Charles Ludlams Ridiculous Theatrical Company. Montez medvirkede i adskillige Andy Warhol og Jack Smith film før han i 1977 forsvandt ud af kunstverdenen. Conrad Ventur opbyggede et mange-årigt samarbejde med Montez efter han i 2006 blev “fundet” igen til en Jack Smith konference i Berlin.

15 – 25 november vises et filmprogram kurateret Malene Dam i Kunsthal Charlottenborgs biograf med film af Conrad Ventur og Tyler Matthew Oyer: bit.ly/2OeMlSE

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket