Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Tom Christoffersen

Skindergade 5, 1159 København K

Tirsdag - lørdag 12-18, søndag 11-16


Two Projects: Two Collaborations

Thorsten Dennerline, The Bird Press

22.06.2019 - 27.07.2019


PRESSEMEDDELELSE

Thorsten Dennerline har siden 1997 med sit kunstforlag The Bird Press skabt bøger, der befinder sig i grænselandet mellem tekst og billedkunst. Med en særegen interesse for bogens struktur, poesiens åbne rum og billedkunstens visuelle potentialer udgav Dennerline i 2017 bogværket Emergent Forms: Visual Improvisation. Bogværket blev udgivet i tæt samarbejde med koreograf og moderne danser Susan Sgorbati og kredser både i form og indhold om de improvisatoriske sider af dans, læsning og billedskabelse. Emergent Forms: Visual Improvisation består af fire bokse, som hver især indeholder et lille bogobjekt af grafiske arbejder, og som henholdsvis tager udgangspunkt i mønsteret, hukommelsen, landskabet og drømmen. Hvert bogobjekt har sin egen iboende bevægelse, som Dennerline har visualiseret i en video. Her har en række dansere skabt en koreografi til hvert enkelt bogobjekt, og videoen akkompagnerer udstillingen af det samlede bogværk.

På udstillingen forbindes Emergent Forms: Visual Improvisation til et andet bogværk af Dennerline; LÆR MIG, NATTENS STJERNE!, som er skabt i samarbejde med Peter Laugesen i 1999. Laugesen skrev en serie af otte nye digte, der aldrig har været udgivet i andre sammenhænge, hvortil Dennerline tilsvarende lavede otte raderinger.

Udstillingen Two Projects: Two Collaborations præsenterer to forskellige kunstneriske samarbejder, hvor vekselvirkningen mellem digt og billede, det sproglige og det visuelle flettes sammen og forstærker hinanden. Ligesådan går de to bogværker i dialog med hinanden, der på trods af at de er udgivet med tyve års mellemrum, begge taler ind i fortællingen om eksperimentet, samarbejdet og processen.

Thorsten Dennerline har en Master of Fine Arts fra Syracuse University. Hans kunstneriske praksis strækker sig over maleri, tegning og kunstbøger. Han har udstillet sine værker i både ind- og udland, og hans bogværker er bl.a. del af samlingerne på The Saint Louis Art Museum (US), Kunstindustri Museet (DK), Yale University Library (US) og Stanford University Library (US). I 2000 blev Dennerline tildelt Fullbright Forskerlegat, og han har været en del af fakultetet på Bennington College siden 2006.

Susan Sgorbati har beskæftiget sig med dans i mere end 30 år. Hun har været tilknyttet Fakultetet for Dans på Bennington College siden 1983, hvor hun har undervist på flere tværfaglige kurser. Hun driver et løbende forskningsarbejde under titlen Emergent Improvisation, der sammentænker improvisatorisk dans med kompleks systemvidenskab. I 2018 udgav hun en film i samarbejde med Elliot Caplan, og i 2013 udgav hun bogen Emergent Improvisation: On Spontaneous Composition where Dance Meets Science på forlaget Contact Editions.

Peter Laugesen debuterede som forfatter i 1967 og har, foruden adskillige digtsamlinger, skabt dramatik og musikalske samarbejder med blandt andre John Tchicai og Nicolai Munch-Hansen. Laugesen har modtaget flere priser og legater, heriblandt Emil Aarestrup Medaillen (1990), Det Danske Akademis Store Pris (1992) og Kritikerprisen (2003).

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum