Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

ARoS

Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

MAIL: info@aros.dk

TLF: +45 8730 6600

FAX: +45 8730 660

WEB: aros.dk

Tirsdag - fredag 10-21, lørdag - søndag 10-17. Mandag 10-21 i juni, juli og august. Ellers lukket


Troe og agtsom

Kirsten Astrup

02.12.2017 -
FACEBOOKEVENT


Kirsten Astrup: TROE OG AGTSOM, 2017. (HD-video, 24:45 min.).

TROE OG AGTSOM er skabt til og i Centralpostbygningen i København. Bygningen blev opført som hovedsæde for Post Danmark i 1912 og fremstod på daværende tidspunkt som arkitektonisk symbol på dele af samtidens tro på fremtiden, kommunikationen og den moderne civilisation. I dag står bygningen tom, da den for kort tid siden blev solgt og i nær fremtid vil blive ombygget til luksushotel.

Værket er udviklet med udgangspunkt i research af bygningens historie og arkitektur og består af en række handlingstableauer, der hvert er knyttet til en musikkomposition komponeret af kunstneren selv. I filmen møder man en række queer postarbejdere samt ledelsen; et par, der er iført papmachéhoveder og har et særdeles godt øje til postarbejderen Atlanta Longlegs.

Filmen berører temaer som arbejdsforhold, kønsidentitet og velfærdsstatens endeligt, og befinder sig genremæssigt et sted mellem cabaret, DR tv-serie, julekalender og musical-rekviem. TROE OG AGTSOM er postvæsenets gamle, officielle motto og var i brug fra enevældens tid. Kirsten Astrup har bl.a. modtaget Charlottenborglegaet og Blixprisen for videoværket.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum