Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


Transformers

Katja Larsson

05.07.2014 - 19.07.2014
FACEBOOKEVENT


Katja Larsson: Transformers (installation view), OK Corral, 2014. Foto: Katja Larsson

Katja Larsson: Transformers (installation view), OK Corral, 2014. Foto: Katja Larsson

Katja Larsson: Untitled. Foto: Katja Larsson.

Katja Larsson: Untitled. Foto: Katja Larsson.

Katja Larsson: Untitled. Foto: Katja Larsson.

Katja Larsson: Transformers (installation view), OK Corral, 2014. Foto: Katja Larsson

PRESSEMEDDELELSE

Jeg forsøgte at åbne mine øjne for at få overblik over alt det vrag-og strandingsgods som ligger spredt i samtidens liv. Jeg forestillede mig at beskue lagene af vragrester, af objekter, ting og sager, igennem fremmede øjne. Farver blev til spor og materialer til spørgsmål; en konstruktionsplads blev til en arkæologisk udgravning, redskaber til subjekter. Objekter i kontinuerlig bevægelse imellem digitale, virtuelle rum og en klistret, fysisk nutid.

Transformers er en meditation over det tre-dimensionelle og det flade, det afsides og det taktile. Det er en undersøgelse af et sted, hvor objekter befinder sig imellem det specifikke, genkendelige former og det abstrakte ukendte. Er det muligt for ting at bevæge sig frem og tilbage imellem disse former, som befandt de sig på en linje? Kan objekter være hybrider imellem dem? Eksisterer der overhovedet ting som hybrider, eller møder, hilser på hinanden, og bevæger enkelte entiteter sig blot videre?

Igennem interventioner forsøger jeg at forskyde og frigøre genkendelige ting. Jeg er interesseret i hvordan en simpel ændring af materialitet og form kan ændre vores forståelse af et objekt, i forhold til hvilen bane samme objekt derefter bevæger sig ud af. Igennem denne form for transformation undersøger jeg hvad, der kan findes i modsætning til hvad, der mistes, når ting oversættes.

Katja Larsson (b. 1987) er en svensk kunstner baseret i London. Hun har studeret ved Glasgow School of Art med BA(Hons) I Fine Art Photography 2013 og tager pt. en master grad i skulptur ved The Slade School of Fine Art.

Seneste udstillinger inkluderer The National Sculpture Prize i Broomhill Sculpture Park, 2014-2015 og Saatchi Gallery samt Channel 4 ś Saatchi New Sensations 2013.

Transformers er Katja Larsson's første solo- udstilling i Danmark.

www.katjalarsson.com

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket