Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunstbygningen i Vrå

Højskolevej 3A, 9760 Vrå

MAIL: info@kunstbygningenvraa.dk

TLF: +45 9898 0410

WEB: kunstbygningenvraa.dk


Transformation

Steen Ipsen, Mette Maya Gregersen, Karina Nielsen Rios, Stine Marie Krebs, Karina Brath Bernsdorf, Marlene Klok, Mareike Kanafani, Marie Louise Kristensen, Helga Exner, Karen Ihle & Jens Eliasen

03.09.2017 - 11.11.2017


PRESSEMEDDELELSE

EFTERÅRETS HELT STORE UDSTILLING I KUNSTBYGNINGEN I VRÅ - ENGELUNDSAMLINGEN HAR FOKUS PÅ EN LANG RÆKKE  AF LANDETS MEST MARKANTE KUNSTHÅNDVÆRKERE. MANGE AF UDSTILLINGENS VÆRKER BEFINDER SIG ET STED IMELLEM KUNSTHÅNVÆRKET, SOM VI KENDER DET, OG DEN MERE FRIE KUNST. MANGE AF VÆRKERNE HANDLER OM TRANSFORMATION: TRANSFORMATION AF LYS, FARVE, OVERFLADE OG FORM.

Lørdag den 2. september kl. 14 åbnes for en kæmpe udstilling med smykkekunst, keramik og tekstiler i Kunstbygningen. Udstillingen byder på værker af gamle kendinge som Helga Exner og duoen Karen Ihle & Jens Eliasen, der hver især har sat sit præg på den smykkekunst, der i de seneste mange årtier er blevet skabt i Danmark. De får selskab af to yngre smykkekunstnere, som har taget arven op og for alvor udfordrer mediet. Således kan man opleve ringe og brocher af beton lavet af Mareike Kanafani samt skulpturelle og meget konceptuelle smykker af Marie Louise Kristensen, der arbejder med forskellige materialer.

Man kan også opleve værker af den meget anerkendte tekstilkunstner Karina Nielsen Rios, der arbejder i et stramt og minimalistisk sprog. Karina Nielsen Rios får selskab af de tre yngre tekstilkunstnere Stine Marie Krebs, Karina Brath Bernsdorf samt Marlene Klok, der alle udfordrer tekstilkunsten og bevæger sig henimod noget af det, vi kender fra det minimalistiske og formalistiske maleri – indimellem blandet med elementer af pop.

Sidst, men ikke mindst, kan man opleve keramiske værker af de to fremadstormende keramikere Steen Ipsen og Mette Maya Gregersen. Førstnævnte arbejder med helt glatte overflader, hvorimod sidstnævnte har fokus på den brudte og rustikke overfalde. Begges værker er dog præget af kunstnernes udsøgte forståelse for form og skulpturel rumlighed.

Skriv kommentar