Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galerie MøllerWitt

Bredgade 67, 1260 København K

MAIL: info@gmw.dk

TLF: +45 8618 2949

WEB: gmw.dk

Tirsdag – fredag 11.30-17, lørdag 11-16


TOTAL TRANSFORMATION

Asmund Havsteen-Mikkelsen

02.03.2019 - 30.03.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Galerie MøllerWitt kan med stor glæde præsentere sin anden soloudstilling med en af landets væsentligste yngre kunstnere: Asmund Havsteen-Mikkelsen.  

Som maler er Asmund Havsteen-Mikkelsen mest kendt for sine arkitekturinspirerede værker, og i TOTAL TRANSFORMATION-udstillingen er det avantgardens drøm om ’Gesamtkunstwerket’ der er baggrunden for Asmund Havsteen-Mikkelsens nye malerier. Motiverne har deres oprindelse i bygninger og modeludkast fra den historiske avantgarde, hvor arkitekter lod sig inspirere af kunstnere i drømmen om at skabe huse som ’totale kunstværker’, der kunne genskabe menneskets forhold til fællesskabet og dets omgivelser. 

På forskellig vis kredser udstillingens værker om dette tema med flere motiver fra Bauhaus-skolen, måske tydeligst i værket der viser Theo van Doesburgs berømte ’Schroeders House’ som et abstrakt flademaleri a la Mondrian.  

Udstillingens største værk ’Deserting Desert Land’ tager udgangspunkt i et ikon indenfor moderne arkitektur Le Corbusier’s Villa Savoye fra 1929. Men noget stemmer ikke helt. Forholdet mellem bygningens placering i landskabet, himlen og belysningen virker forkert. I stedet for drømmen om den totale utopi her på jord er der snarere tale om, at bygningen gør sig klar til afrejse, eller slet og ret er sunket – sidstnævnte mulighed kan ses i forlængelse af Asmund Havsteen-Mikkelsens projekt i Vejle Fjord sidste sommer, hvor et hjørne af huset stak op af vandet. Her er det så hele huset, der står under vand – er vi ved at blive oversvømmet af verdenshavenes stigning?

Ideen om en ’total transformation’ kan således ses som opfordring til både at kigge bagud i historien efter inspiration, og til at se fremad i forhold til nødvendigheden af at gentænke vores relation til klima og naturen som helhed.      

Asmund Havsteen-Mikkelsen (f. 1977) dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. I 2009 og har deltaget i talrige gruppeudstillinger i ind- og udland, ligesom Asmund er repræsenteret i flere større samlinger, bl.a. Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden, samt adskillige private samlinger i Tyskland, England, Sverige og USA. I 2018 havde Asmund Havsteen-Mikkelsen en større soloudstilling på Viborg Kunsthal, ligesom deltagelsen med værket ’Flooded Modernity’ i skulpturudstillingen på Vejle Fjord tiltrak sig enorm international opmærksomhed og gik viralt over hele kloden.

Der er fernisering fredag d. 1.marts kl. 16-18, hvor Asmund Havsteen-Mikkelsen er til stede.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole