Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Tommy Kenter i samtale med Olof Olsson

08.05.2016 -
FACEBOOKEVENT


Som finissage på museets 25 års jubilæumsudstilling – I går. I dag. I morgen. – inviterer vi til samtale mellem skuespiller Tommy Kenter og performancekunstner Olof Olsson søndag d. 8. maj. Det er helt særligt møde, hvor Olssons værk til udstillingen, Ulysses Jukebox, vil blive udfoldet gennem Tommy Kenters stemme. 

Det bliver en samtale om tekst og tale set i lyset af James Joyces episke værk Ulysses. Om hvordan skuespillere fortolker og forvandler en tekst gennem lyde, og hvordan lydene kommer til udtryk alt efter skuespillerens måde at læse og spille teksten. Selv den mindste pause, emfase eller toneskifte kan forandre betydningen og give bogstaverne mere eller mindre liv. 

Tommy Kenter var i 1998 en af de 98 kendte danskere, der medvirkede til maraton-oplæsningen af Ulysses, der blev læst op i ét stræk over 35 timer på museet. Skuespillere, forfattere, politikere, sportsfolk og andre personligheder deltog i oplæsningen i anledningen af 1000 året for den gamle by Roskilde. 

Olof Olsson har til udstillingen overført optagelserne fra oplæsningen til en god gammeldags jukeboks, så nutidens lyttere kan zappe gennem bogen og de mange kendte stemmer. Juleboksen fremstår med en mystisk evne som stedfortræder for en performer og vil denne eftermiddag danne rammen om mødet mellem skuespilleren, performerens og tekstens røst. 

Pris: 75 kr. (billetten inkluderer entre til udstillingen) 

Billetter købes ved indgangen. 

Arrangementet er støttet af Roskilde Kommunes Kulturpulje.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø