Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Thinking Like a Mountain

Helene Schmitz

31.08.2019 - 20.10.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Åbner på Fotografisk Center fredag den 30. august kl. 17 - 19

Den svenske fotograf Helene Schmitz (f. 1960) er optaget af forholdet mellem menneske og natur. I sit nyeste projekt, Thinking Like a Mountain, arbejder hun med de spor menneskets højteknologiske og industrielle udvinding af resourcer og energi sætter i landskabet. Hun har besøgt fire forskellige steder i Norden og undersøgt menneskeligt påvirkede forandringer af grundfjeld, skov, flod og varme kilder i Island og i det nordlige Sverige. Thinking Like a Mountain er fire serier af fortrinsvist analoge fotografier optaget med storformat kamera. Ved første øjekast smukke landskabsskildringer. Ved nærmere eftersyn uhyggelige vidnesbyrd om misbrugt natur.

Med Thinking Like a Mountain ønsker Helene Schmitz at fokusere på de varige ændringer af landskabet, som menneskets indgriben i naturens processer bevirker. Hun ser det som en kolonisering af landskabet og søger med sit projekt Thinking Like a Mountain at skabe et modbillede til den romantiske opfattelse af det nordiske landskab og samtidig fortælle om en tiltagende voldelig transformation af naturen i Europas nordlige hjørner.

Udstillingen Thinking Like a Mountain åbner fredag den 30. august og vises frem til 20. oktober. Kunstneren vil være tilstede ved åbningen. I forbindelse med udstillingen publicerer Fotografisk Center en lille booklet, som indeholder et interview med Helene Schmitz af Camilla Kragelund.

Lørdag den 30. august afholder Fotografisk Center i samarbejde med DJ:Fotograferne et FotoForum, hvor Helene Schmitz diskuterer sine billeder og baggrunden for hele projektet. Diskussionen vil også involvere klimamæssige og etiske aspekter af projektet.

Udstillingen, der tidligere har været vist på Waldemarsudde i Stockholm og snart åbner på Fotografiska i New York, er på Fotografisk Center støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Møllers Fond til almene Formaal, Grosserer L. F. Foghts Fond, Letterstedtska Föreningen, Statens Kunstfond og IASPIS i Sverige.

Åbningstider: tir. – fre. kl. 12 – 18, tor. kl. 12 – 20, lør. – søn. kl. 12 – 16.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø