Vandrehallen
Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød
Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16
There Are More Things
Anne Munnecke
09.03.2018 - 29.04.2018 FACEBOOKEVENT
Anne Munnecke: There Are More Things (installation view), 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: Hypercube (detail), 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: Garden of Cyrus IV, 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: Garden of Cyrus V, 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: Labyrinth, 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: Labyrinth (detail), 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: The Log Cabin, 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: There Are More Things (installation view), 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: The Platonic Solids Series, 2018. Foto: Anne Munnecke.
Anne Munnecke: There Are More Things (installation view), 2018. Foto: Anne Munnecke.
PRESSEMEDDELELSE
Kultforfattere som Jorge Luis Borges og H.P. Lovecraft spøger i Vandrehallens aktuelle udstilling, der viser nye værker af billedkunstner Anne Munnecke.
Der er mere mellem himmel jord, måske. Det mener kunstner Anne Munnecke, som står bag Vandrehallens udstilling There Are More Things. Med værker lavet af tekstil, blyant, akvarel og papir undersøger hun, hvordan mytedannende litteratur påvirker vores perception af verden.
Udstillingen handler om at tillægge ting overnaturlig betydning og okkult potentiale. På udstillingen dykker Munnecke ned i litteratur, arkitektur, popkultur og internetmyter for at undersøge, hvordan vores fantasi næres af forestillinger om det ukendte. Det der måske, måske ikke, befinder sig mellem himmel og jord.
Projektet har et konkret litterært udgangspunkt i Jorge Luis Borges novelle There Are More Things fra Bogen af Sand, der udkom i 1975. Borges har lånt novellens titel fra en replik fra Shakespeares Hamlet, og derudover har han dedikeret den til H. P. Lovecraft, gyserforfatter og skaber af det kosmiske uhyre Cthulu.
På udstillingen indtager Anne Munnecke Vandrehallens højloftede rum med en række nye værker, der omsætter inspirationen fra myterne til konkrete figurer, tegn og symboler. Hun behandler fænomener som optiske illusioner, hellig geometri, perceptionspsykologi og okkultisme i en billedrigdom, der folder sig ud i delikate, grafiske mønstre. I nogle tilfælde er værkerne så store, at de hænger fra loftet i Vandrehallen som gigantiske scenetæpper i en eventyrlig, labyrintisk scenografi.
Skriv kommentar