Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Therapy Compositions

Heidi-Anett & Lena Katrine

15.11.2014 - 30.11.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Hvad sker der, når vi går ind i terapiens særlige rum?Er det en form for virkelighed, eller noget andet? Hvordan taler vi i dette rum - fra vores dybeste indre jeg eller via et ubevidst prædefineret kulturelt formet sprog?

I Therapy Compositions undersøger den norske kunstnergruppe Heidi-Anett & Lena Katrine disse og andre spørgsmål om terapiens særegne rum. I fire fotografier -performative og iscenesatte - fremfører de subtile forslag og overvejelser omkring dette sårbare og uvisse rum, der er ukontrollabelt for os.På samme tid er dette rum også kompakt med et kulturelt og symbolsk overload - fortættet af symboler nedarvet fra både mytologi, kunsthistorie og vores fælles visuelle flow af billeder.

De udstillede værker på Therapy Compositions er alle enkle i deres komposition og bringer med deres opstilling af hverdags objekter - æg, bøger, kroppe og planter -referencer til den traditionelle kunsthistorie og stillebenets fortættede symbolik og memento mori. Men de refererer også til Surrealismen og dens brug af almindelige objekter i komplekse narrationer om det psykologiske 'andet' og de mere ubevidste lag af vores jeg. Disse arketypiske symboler er samtidig tilstede i det terapeutiske rum, hvor de fortolkes som obskøne og skjulte lag af vores knudrede indre, der nu bringes frem i lyset som et supplement til vores personlighed. Fx gennem den visuelle Rorschachtest med dens symmetriske, men ellers abstrakte komposition, der gennem patientens fortolkning bliver til billeder og fortællinger -ofte simple symboler fra vores fælles, ubevidst nedlagrede kodeks af kulturelt bestemte betydningsbærere.

I komposition og symboler låner Heidi-Anett & Lena Katrine fra det terapeutiske billedregister samt fra kunsthistorien. Men tiltrods for, at de arbejder med et så fortættet billedmateriale, holder gruppen en sprække åben. Deres værker er ikke defineret som andet end form, og som sådan åbner de op for en diskussion omkring hvad vores fælles billedregister er og gør?Er det muligt at undslippe de prædefinerede fortolkninger i både kunsthistorien og i det terapeutiske rum -denne boble af virkelighed og fiktion, hvor vores indre billeder, drømme og mest obskure fantasier bliver testet og udfordret?

Kunstnergruppen Lena Katrine & Heidi-Anett / Heidi-Anett & Lena Katrine blev dannet i 2009 og består af Heidi-Anett Haugen (f. 1985) and Lena Katrine Johansen (f. 1980). Begge billedkunstnere er uddannet fra Kunstakademiet i Trondheim i 2013. Gruppen har udstillet bredt både nationalt og internationalt og er blevet tildelt flere stipendier.

For mere information se www.heidianettoglenakatrine.com

c4 er et eksperimenterende udstillingssted der vægter en undersøgende tilgang til kunst, kuratering og formidling.

www.c4projects.dk

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket