Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Why Slavery?

Kurator: The Why

13.10.2018 - 20.10.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Hver dag, hver time, hvert minut og hvert sekund, lever mere end 40 millioner børn, kvinder og mænd som slaver verden over.

The Why Foundation, en dansk NGO, sætter fokus på de millioner af mennesker, som lever i slaveriets skygge — samt milliard-industrien bag.

Kunsthal Charlottenborg viser i samarbejde med The Why Foundation fire kritikerroste og gribende film omhandlende dette presserende emne. Filmene vil blive vist i starten af hver hele time, og giver et unikt indblik i den barske virkelighed, der er en realitet for millioner af mænd, kvinder og børn.

Filmene kan ses på Kunsthal Charlottenborg i efterårsferien den 13.-20. oktober i åbningstiden. 

MAID IN HELL
Instruktør / Søren Klovborg (DK)
Producer / Mette Heide (DK) 

Hushjælp eller slave? Arbejdsforholdene i Mellemøsten får migrantkvinder til at springe i døden.
”Hushjælp i Helvede” beskriver en brutal virkelighed, hvor kvinder lever under slavelignende forhold. Psykisk terror, seksuelt misbrug og 18 timers arbejdsdage er virkeligheden for mange af de tjenestepiger fra Afrika og Asien, der rejser til Mellemøsten for at arbejde i private hjem. Da Mary Kibwana vender hjem til Kenya efter et ophold i Jordan, har hun livstruende forbrændinger på store dele af kroppen. Men hvorfor blev de pårørende holdt i uvidenhed om den fatale ulykke? Hvem har ansvaret – og kan Mary Kibwana overleve sine kvæstelser? ”Hushjælp i Helvede” afdækker Mellemøstens særlige Kafala-sponsorsystem, hvor kvinderne systematisk får frataget deres pas og dermed deres rettigheder og muligheden for at bevæge sit frit. Med unik adgang til de agenter, der rekrutterer kvinderne, beskriver programmet også virkeligheden set fra den anden side. 

JAILED IN AMERICA
Instruktør / Roger Ross Williams (US)
Producer / Femke Wolting (NL)

Fængsler USA sine fattige og sorte borgere for at tjene penge?
De sidste 30 år er antallet af fanger i amerikanske fængsler steget med 600 %. I dag sidder over to mio. fængslet, hvilket gør USA til et af de lande i verden, der har sat flest af sine egne borgere bag tremmer. I denne meget personlige og provokerende film tager den prisvindene instruktør, Roger Ross Williams, tilbage til sin hjemby for at undersøge hvorfor.

Fængselsindustrien er blevet en indbringende forretning, værd mere end 80 billioner dollars årligt. Roger tager os med på fængselsmesse, hvor de nyeste specialdesignede fængselsmøbler præsenteres og han undersøger om de indsattes arbejde i fængslerne til en lille eller ingen løn kan sammenlignes med moderne slaveri? Hvilke firmaer tjener på fangernes arbejde og hvordan kan det være, at hver tredje sorte mand i USA ender i fængsel? Er de sorte mere kriminelle end den hvide befolkningsgruppe eller gennemsyrer racisme og etnisk profilering det amerikanske samfund, politi og retssystem? 

NORTH KOREA’S SECRET SLAVES: DOLLAR HEROES
Instruktør / Carl Gierstorfer (DE) & Sebastian Weis (DE)
Producer / Tristan Chytroschek (DE) & Wonjung Bae (KOR) 

En af verdens største slaveoperationer.
Kan det virkelig passe, at internationale byggefirmaer, skibsværfter, fødevarefabrikker og europæiske regeringer har nordkoreanske tvangsarbejdere ansat og dermed indirekte støtter moderne slaveri og Nordkoreas atomprogram? Ved hjælp af undersøgende journalistik og diverse undercover manøvre er det lykkedes journalisterne bag ’Nordkoreas hemmelige slavehær’ at komme imponerende tæt på Nordkoreas lyssky og yderst indbringende forretningsmodel. 

Filmen tager os med til Kina, Rusland og Polen, hvor vi møder nordkoreanske tvangsarbejdere, der lever under kummerlige forhold og konstant overvågning fra nordkoreanske myndigheder og viser hvordan, systemet fungerer, og hvem der er implicerede. Ved at udgive sig for at være firmaer, der er interesseret i at hyre nordkoreansk arbejdskraft, møder journalisterne bag ’Nordkoreas hemmelige slavehær’ arbejdere, mellemmænd og arbejdsgivere, og viser hvordan Nordkorea, på trods af internationale sanktioner, tjener penge til at opretholde atomprogrammet og Kim Jong Uns luksuriøse livsstil. Med en hær af omkring 70.000 nordkoreanske tvangsarbejdere, der arbejder i døgndrift rundt omkring i verden, råder Kim Jong Un over en af de største og mest skjulte slaveoperationer i verden. 

A WOMAN CAPTURED
Instruktør / Bernadett Tuza-Ritter (HU)
Producer / Julianna Ugrin (HU) & Viki Réka Kiss (HU)

Kan et liv i frihed være mere skræmmende end et liv som slave?
Eta har lange lakerede negle. Hun kommanderer, nedgør, skælder ud – nogle gange slår hun. Vi ser aldrig hendes ansigt, kun hendes hænder og lidt af hendes krop. Vi hører hendes stemme og hendes ord, der kontinuerligt bruges til at nedbryde et andet menneske – nemlig hendes helt egen husslave gennem ti år, den 53-årige ungarske kvinde, som Eta har givet navnet Marish. I 1,5 år har den ungarske instruktør Bernadette Tuza-Ritter fulgt Marish i huset, hvor hun bliver holdt som slave. Her arbejder hun 20 timer om dagen, syv dage om ugen uden at få andet for det end mad, cigaretter og en sofa hun kan sove på. ”10 år som husslave” er et intimt og rørende portræt af et nedbrudt menneske, som groft holdes nede og udnyttes af sin ”herre”. Filmen giver et unikt indblik i, hvordan moderne slaveri udfolder sig midt i Europa. Hvordan er det overhovedet muligt? Hvorfor er der ingen, der hjælper Marish? Og vil hun til sidst finde styrken til at flygte og tage sin egen identitet tilbage?

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole