Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Det Nationale Fotomuseum

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

MAIL: kb@kb.dk

TLF: (+45) 3347 4747

WEB: kb.dk/da/materialer/kulturarv/...

Mandag - lørdag 10-19


The Weather Diaries

Cooper & Gorfer

01.11.2014 - 21.03.2015


PRESSEMEDDELELSE

Ny udstilling med maleriske fotografier af kunstnerduoen Cooper & Gorfer fra den nordatlantiske modescene, hvor vejret er en særlig kreativ drivkraft.

I forbindelse med Nordic Fashion Biennale 2014 fik Sarah Cooper og Nina Gorfer en bestillingsopgave af arrangørerne: de skulle skildre den nordatlantiske modescene og dens kreativitet. De to kunstnere gennemrejste Færøerne, Grønland og Island for at undersøge, hvordan lokale traditioner og omgivelser påvirker den individuelle kreativitet hos modeskabere som Bibi Chemnitz, Barbara í Gongini og Steinunn m.fl. Resultatet af rejsen kan ses i udstillingen The Weather Diaries.

Uld, perler, is, tåge
For designerne i Nordatlanten er det ekstreme vejr en unik inspirationskilde. Isolation og begrænsede ressourcer fremdyrker en råhed, en frygtløshed - og en trang til at skabe. Ét sted er perler det traditionelle udtryksmiddel, et andet sted er det uld; ét landskab er formet af ismassernes drama, et andet fortoner sig i tåge.

Med kamera og farver som pen
I modsætning til klassiske antropologer, der brugte kameraet til videnskabeligt at dokumentere fremmede folkeslag, omsætter Cooper & Gorfer deres observationer til en slags poetisk fortælling. Indtrykkene fra deres rejser bearbejdes i iscenesatte fotografier, som efterfølgende tilføres mange lag af farver, strukturer og symbolik. I stedet for at skildre verden objektivt skaber Cooper & Gorfer således et collageagtigt billedunivers, hvorfra et mylder af historier springer frem.

Cooper & Gorfer består af kunstnerne Sarah Cooper (USA, 1974) og Nina Gorfer (Østrig, 1979). De har arbejdet sammen siden 2006 og er kendt for deres folkloristisk inspirerede arbejdsmetode og deres maleriske hybrid-fotografier, der krydser genrer fra flere århundreders visuelle kultur. Kunstnerne har tidligere lavet projekter i Argentina, Kirgisistan og Qatar, og deres værker har været udstillet i flere lande. Dette er deres første udstilling i Danmark. De bor og arbejder i Göteborg, Sverige.

Udstillingen er udviklet til Nordic Fashion Biennale 2014 i samarbejde med Nordens Hus i Reykjavik med støtte fra Ernst B. Sund Fonden.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole