Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Martin Asbæk Gallery

Bredgade 23, 1260 København K

MAIL: gallery@martinasbaek.com

TLF: +45 3315 4045

FAX: +45 3313 1610

WEB: martinasbaek.com

Mandag-fredag 11-18 Lørdag 11-16


The way of the pendulum

Anders W. Ø. Larsen

23.05.2014 - 03.06.2014


PRESSEMEDDELELSE

ASBÆK Lounge danner rammerne om Anders W. Ø. Larsens soloudstilling The way of the pendulum. Et udtryk der veksler mellem det abstrakte og rent figurative. Billeder fra magasiner, fra depressionens år 1929 af den menneskelige krop og dets intellekt, er sat sammen som en collage, der igen er overmalet medhurtige, brutale bevægelser i et abstrakt mønster, så der opstår en dramatisk spænding mellem for-­ og baggrund. Iført gummihandsker og med en næsten klinisk tilgang til de sensible billeder af deforme ansigter, kranier, afskårne lemmer, røntgenbilleder og andre anatomiske tegninger, har kunstneren uden brug af pensel overmalet collagerne af de sort/hvide fotografier og tekstudklip.

Disse modificeringer er både forankret i fortiden med de historiske collager i baggrunden og i nutiden med de abstrakte bemalinger. Værkerne trækker ikke alene beskuerens opmærksomhed og nysgerrighed, men forstyrrer samtidig vores blik med de energiske intuitive bemalinger.Kunstneren følger sin intuition i udformningen - det handler om udtryk, og om en forandring af de menneskelige sindstilstande, der næsten eksploderer på værket.

Anders W. Ø. Larsen (f. 1974) har studeret ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og tog afgang i 2004. Af tidligere udstillinger kan nævnes: MALERHJERNE! Ungt dansk maleri, Arken ­‐ Museum for Moderne Kunst (2006), 50 år med Kunst. Løvbjergs Almene Fonds samling, Horsens Kunstmuseum (2005). Anders W. Ø. Larsen er bl.a. repræsenteret i Skive Kunstmuseums permanente samling. Udstillingen i ASBÆK Lounge er kunstnerens første udstilling i galleriet.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum