Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


The Sleeping Beauty Painter

Michael Swaney

28.09.2013 - 26.10.2013


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere, The Sleeping Beauty Painter, en solo udstilling af den canadiske kunstner Michael Swaney. Swaney har tidligere udstillet sin kunst i Europa og Skandinavien, men dette er hans første soloudstilling i Danmark.

Michael Swaney er født 1978, er opvokset i British Columbia i Canada og uddannet på kunstakademiet i Vancouver. Han er i dag bosiddende i Barcelona og kendt for sine malerier, tegninger, videoværker og installationer. Michael Swaneys kunst er vist på en lang række internationale gallerier og kunstmesser, samt senest på Riihimäen Taide Museo i Finland.

I Michael Swaneys farverige, legende og skæve univers går de nærmest naivistiske figurer igen, både i malerier, tegninger og collage. Figurerne virker umiddelbare og rå, men indeholder en detaljerigdom, som står tydeligt frem ved nærmere undersøgelse. Swaneys malerier, der ved første øjekast kan synes intuitive og tilfældige, fremstår ved nærmere eftersyn klart organiserede. Bag den nervøse streg, de klare farveflader og de surreelle collager findes en særegen skønhed og et fintfølende fokus på detaljen.

På udstillingen The Sleeping Beauty Painter viser kunstneren sine nyeste malerier og tegninger, der både koloristisk og stilmæssigt trækker referencer til streetartens forenklede og klare formsprog og på den anden side cobratraditionens naivistiske og ekspressive univers. Men det er i detaljen at forskellen ligger og som forlener Swaneys maleri med en særegen originalitet og gennemslagskraft.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket