Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Untitled (100 Years + multiple Voices)

05.10.2013 -
FACEBOOKEVENT


Fotografisk Center præsenterer performancen Untitled (100 Years x multiple Voices).

Performancen handler om en kvindelig kunstners liv og fotografiske virke i starten af forrige århundrede. Et manuskript af både sande og falske modificerede 'facts' præsenteres som en collage af forskellige stemmer. Værket, hvor en jeg-fortæller kommer med udsagn, der både henviser til fremtiden og historien, udføres af flere performere, som sammen indtager udstillingsrummet.

Untitled (100 Years x multiple Voices) tager udgangspunkt i historien om - og værker af - en kvindelig, dansk fotograf, som i begyndelsen af 1900-tallet fotograferede nøgne og halvnøgne kvinder på badeanstalter i Aarhus og København. I starten var billederne del af en udveksling og et kreativt samarbejde kvinderne imellem (fotografer og modeller), men senere blev billederne solgt i al hemmelighed som "franske postkort". Fotografen arbejdede anonymt for ikke at få problemer med datidens pornografilov. Da man - næsten 100 år senere - begyndte at få øjnene op for den kunstneriske kvalitet i fotografierne, var det et større detektivarbejde at finde frem til identiteten på fotografen bag postkortene.

Teksten, der bruges i performancen, er fragmenteret i sin opbygning. Ligeledes vil flere af performerne under opførelsen placere sig rundt omkring i udstillingslokalet og herfra bidrage til helheden med hver sin stemme. Publikummerne vil kunne opleve deres egen version af historien alt efter, hvor de er placeret, og hvordan de bevægelser sig rundt i udstillingen.

Kunstneren bag performance-værket deltager i Fotografisk Centers udstilling Victor, A, Judge William, Johannes (de silentio), Constantin, Vigilius, Nicolaus, Hilarius, Johannes (Climacus), H.H., Anti-Climacus et. al., og er som en del af udstillingskonceptet anonym.

Performancen opføres lørdag den 5. oktober kl. 15 i Fotografisk Center, og udstillingen kan ses frem til den 6. oktober 2013.

Læs mere om Victor, A, Judge William, Johannes (de silentio), Constantin, Vigilius, Nicolaus, Hilarius, Johannes (Climacus), H.H., Anti-Climacus et. al. her http://photography.dk

 

 

 

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø