Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


The Night is Large

Christian Lemmerz

25.11.2017 - 13.01.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Fredag d 24. november er Christian Lemmerz tilbage hos Hans Alf Gallery, når han i udstillingen The Night is Large udforsker døden som kulturelt fænomen og personlig erfaring.

Siden Christian Lemmerz første gang havnede i kalklysets absolutte brændpunkt med udstillingen Scene i 1993, har den i alle henseende imposante tysker med det alvorlige ansigt manifesteret sig som én af de klareste, mest insisterende stemmer på den danske kunstverdens skrånende brædder. Fra ramsaltede, anarkistiske udladninger over magtdemonstrationer udi klassicistisk håndværk til en direkte visionær tilegnelse af nye medier: Gang på gang har Lemmerz for sit åndeløse publikum illustreret sin kunstneriske begavelse og den næsten provokerende lethed, hvormed han synes at tæmme, betvinge og mobilisere snart sagt alle materialer efter forgodtbefindende. Som skikkelse på den danske kunstscene er Christian Lemmerz en ufravigelig hovedperson, der fascinerer og synes at påkalde sig lyset, hvor end han bevæger sig – også selvom han måske hellere selv så sig opslugt af mørket.

Alle har et forhold til og en mening om Christian Lemmerz, hans kunst har infiltreret det offentlige rum og vores kollektive bevidsthed, og ethvert museum med respekt for sig selv har efterhånden ladet sig indrullere i billedhuggerens dystopiske univers. Der er noget i Lemmerz’ ukuelighed og blinde determination, der – uagtet at emneområdet er Dantes Inferno, Holocaust eller selvmordsterrorisme – besnærer beskueren i en sådan grad, at vi uafværgeligt lader os henføre. Christian Lemmerz har en sjælden evne til at gribe sit publikum og tvinge det til at se verden fra stadigt skiftende vinkler. Og på samme måde synes Lemmerz at tvinge sig selv til uden ophør at genbesøge de samme store spørgsmål – den eksistentialistiske angst, den kristne mytologi, døden – for altid at betragte dem på ny; for at så tvivl om alle tidligere udsagn. Han er – for så vidt dette overhovedet giver mening i en postmoderne virkelighed – en ikonoklastisk klassicist.

I sin nye udstilling, The Night is Large, som bliver kunstnerens anden solo hos Hans Alf Gallery efter Limbo i 2015, dykker Christian Lemmerz atter ned i døden som det ultimative tema. I en serie af 13 større dødslejeportrætter, der på samme tid agerer udflydende landskabsmalerier, udforsker Lemmerz det personlige tab og erindringen om de døde, mens en serie skulpturer i marmor, bronze og gips, som på hver deres måde fabulerer over den kulturelle og religiøse behandling af døden, fungerer som metafysisk kontrapunkt i en intim, fortættet og først og fremmest dybt personlig komposition.

Skriv kommentar



Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio