Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Gallery Poulsen

Staldgade 32, 1699 København V

MAIL: info@gallerypoulsen.com

TLF: +45 4015 5588

WEB: gallerypoulsen.com

Onsdag - fredag 12-17.30, lørdag 12-16


The New Me Is Already Old

Jean-Pierre Roy

22.02.2014 - 28.03.2014


PRESSEMEDDELELSE

Malerierne i udstillingen The New Me is Already Old handler om modsætningen mellem det menneskeskabte og det naturlige. I mødet med Jean-Pierre Roys malerier er der tale om et filmisk værk, da der i malerierne findes en menneskeskabt skønhed og et univers man ikke tidligere har kendt mage til. Indeholdt i værkerne er fortiden (naturen), nutiden (mennesket) og fremtiden (geometrien) på en og samme tid, så der er i sandhed tale om en rejse på tværs af dimensioner, en rejse der åbner sig foran os og skærper vores sanser i mødet med hans maleri.

De nye malerier, har mennesket i centrum og går derved et spadestik dybere, end man har oplevet tidligere i Jean-Pierres værk. Kroppen har fundet vej ind i hans univers og befinder sig nu midt i naturen, kæmper en "Titanernes Kamp" mod sig selv eller den virkelighed vi alle befinder os i.

Titlen på udstillingen indeholder i sig selv en umulighed: The New Me is Already Old!

Jean-Pierre fortæller om sine malerier, at de undersøger det univers, der ligger mellem det, vi har set, det som vi ved må være der, men som vi aldrig rigtig kan nå - den immaterielle verden. Denne er symboliseret ved de geometriske elementer der omslutter mennesket I malerierne. Iscenesat i den smukkeste natur, stilles spørgsmålene. Er vi nogensinde i stand til, som menneske, at se det fuldkomne billede af vores verden? Er verden er et ydre eller måske et indre billede, vi skaber i os selv hver eneste dag?

Denne nye serie af værker, er en fortsættelse af Jean-Pierre Roys maleriske praksis. Roys tidligere malerier forestiller sublime optiske fænomener, såsom tyngdekraften, luft og varme for fuld udblæsning - visioner af forestående katastrofer.
Før befandt beskueren befandt sig i det øjeblik, hvor den naturlige verden har re-organiseret sig til en smuk, skræmmende og ukendelig virkelighed. Malerierne er nu, som dengang, overlegent udført med en detaljerigdom, perspektiv og dybde. Man overraskes gang på gang over, at dette er menneskeligt muligt!

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole