Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


The Lake

Per Morten Abrahamsen

21.02.2015 - 21.03.2015
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Et år ved en sø:
En portrætmesters selvbiografiske iscenesættelser

Byen, mennesket og naturen udgør modernitetens skrøbelige, men vedholdende treenighed. Selvom byen korrumperer mennesket, mennesket ødelægger naturen, og naturen eroderer byen, fuldender de samtidig hinanden. Følger vi mennesket, finder vi naturen i byen; finder vi mennesket i naturen, kommer byen før eller siden til syne.


Per Morten Abrahamsens udstilling "The Lake" er opstået ud fra fascinationen af en sø på Amager Fælled. Dette særlige landskab, fanget mellem naturens tilvoksethed og byens stringente koreografi, er en del af den konstante fortælling om hovedstadens udvikling og fremstår samtidig<wbr> tidløs og isoleret; frosset i sin egen cyklus.

Søen, og den omgivende natur danner med dens urbane placering og næsten uvirkelige, overjordiske atmosfære ramme om en serie iscenesatte billeder, udført over et år. I løbet af denne periode, og med de skiftende årstiders hærgen og helen som konsekvent bagtæppe og integreret del af scenografien, har søen fungeret som skueplads for en række scenarier med udgangspunkt i både fiktion og reelle minder fra Per Morten Abrahamsens personlige historie. Inspireret af faderens dødsfald og dets efterspil, fortæller motiverne<wbr> om fortid, svigt, reaktion og bristede drømme gennem både simple, realistiske fortællinger og orkestrerede, surrealistiske tableauer med mange medvirkende.

Billedernes udtryk bevæger sig fra guldalderstemninger til et moderne filmisk univers, og synergien mellem virkelighed og fantasi bliver understreget gennem brugen af instruerede personer, placerede dyr og planlagte rekvisitter - samtidig med at tilfældigt forbipasserende, eksisterende natur og efterladte effekter finder plads i kompositionerne. Som i en stor del af Per Morten Abrahamsens øvrige arbejde, er han også i dette projekt stærkt optaget af slægtskabet mellem menneske og natur og de basale, ukontrollerbare instinkter.

Tidligt i karrieren gav Abrahamsens grænseoverskridende og instinktive arbejdsform ham et renommé som dansk fotografis enfant terriblé, og med tiden har han, med sin udtalte evne til at oversætte ofte spektakulære idéer til billeder, der er i stand til at animere beskuerens fantasi, opbygget sig et navn som en mester udi det iscenesatte fotografi.

"The Lake" repræsenterer et skifte i Per Morten Abrahamsens billedverden via en udtalt ro, dybde og forhøjet grad af antydning. I forlængelse af en tidlig baggrund som dokumentarfotograf har Abrahamsen formået at fastholde et fokus på historiefortælling i sit kunstfotografi og skabt en crossover-stil, hvor det realistiske og det abstrakte altid er uløseligt forbundet. Det er denne forståelse, der gør ham i stand til både at fremelske det underliggende og ubevidste plot i et enligt subjekt såvel som konstruere avancerede, sanselige og overvældende tableauer med rod i en vedkommende virkelighed.

Per Morten Abrahamsen har tidligere soloudstillet nationalt og internationalt på gallerier og museer, deriblandt Det Kongelige Bibliotek, Aros, Frederiksborg Slot, Det Nationale Fotomuseum, FNAC Paris m.fl.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum