Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


The death of a significant other

Michael Würtz Overbeck

19.04.2014 - 04.05.2014
FACEBOOKEVENT


Michael Würtz Overbeck: The death of a significant other (installation view), 2014.

Michael Würtz Overbeck: The death of a significant other (installation view), 2014.

Michael Würtz Overbeck: The death of a significant other (installation view), 2014.

Michael Würtz Overbeck: The death of a significant other (installation view), 2014.

Michael Würtz Overbeck: We thought we would be forever young but then you died, 2014, Sortpigmenteret olie, teaktræskasse, magnetisk omrører.

Michael Würtz Overbeck: The phenomenon we experienced the last day we spent together, 2014, Lyskasse, tågemaskine.

PRESSEMEDDELELSE

Med soloudstillingen THE DEATH OF A SIGNIFICANT OTHER i det kunstnerdrevne udstillingsrum C4 PROJECTS har Michael Würtz Overbeck lavet en personlig og spirituel udstilling, der gennem totalinstallation reflekterer over døden og det tomrum, den pårørende efterfølgende står tilbage med og må prøve at kapere, og hvordan et behov for at skabe mening opstår, for at nå frem til en forståelse af tabet af den anden.

I 2010 mistede Michael Würtz Overbeck en meget nær ven gennem 10 år. Udstillingen THE DEATH OF A SIGNIFICANT OTHER tager afsæt i dette personlige tab og de efterfølgende processer vennens død satte i gang. En række processer, der på den ene side er dybt personlige, men som på samme tid peger på det alment universelle.

I værket WE THOUGHT WE WOULD BE FOREVER YOUNG BUT THEN YOU DIED peger Michael Würtz Overbeck på ungdommens naivitet og tro på livet, som får en brat ende i erkendelsen af livets konsekvens – døden. Mennesker dør fra én, og i tabet af den anden må man finde ind til erkendelsen af, at man er alene tilbage med livet og at livet uanfægtet fortsætter uden den anden. Alt, der er tilbage af den anden, er et tomrum i ens sind - et hul i virkeligheden - en eksistens ophørt med at eksistere.
Et tab, der på mange måder rejser en lang række spørgsmål, hvortil der måske ikke forelægger nogle klare svar. Eller også forekommer svarene for mangfoldige og selvmodsigende.

I værket THE PHENOMENON WE EXPERIENCED THE LAST DAY WE SPENT TOGETHER, reflekteres der over den efterladtes behov, for at forstå dette tab af den anden. Et behov, der kaster den efterladte ud i en afsøgning efter spor og tegn i situationer, der er oplevet sammen med den afdøde, hvor betydningsfragmenter stykkes sammen igen og igen i håbet om at finde en mening, der kan retfærdiggøre det skete. En afsøgning, hvis mål måske er at acceptere, at den afdøde er for evigt borte. Dette manifesterer sig i engenskabelse af et fænomen, Michael Würtz Overbeck oplevede sammen med sin ven den sidste dag de tilbragte sammen inden vennens død. Et fænomen, der betydningsmæssigt har skiftet karakter fra det oprindeligt oplevedes banalitet, som i erindringen og efterrationaliseringens søgen efter svar forekommer som et spirituelt forstærket tegn.

Michael Würtz Overbeck (1982) bor og arbejder i København og er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 2005-2010.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø