Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Teorier om Det Krøllede Rum

Ivan Andersen

19.01.2013 - 16.02.2013


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere årets første soloudstilling, Teorier om Det Krøllede Rum, der byder på maleri og installation af den anerkendte danske kunstner, Ivan Andersen (f. 1968). Udstillingens omdrejningspunkt er rummet, hvor værkerne befinder sig i en konstant bevægelse mellem det figurative og den rene abstraktion.

Mødet mellem det genkendelige og det abstrakte er central for Ivan Andersens maleri. Typisk i form af olie, akryl og spray på lærred, plade eller som forskellige former for collage. Motiverne er ofte taget fra de mest almindelige og nærmest kedsommelige sider af det moderne danske hverdagsliv.

Parkeringspladser, parcelhuse, dagligstuer, boligblokke og pølsevogne kombineres i et realistisk billede, hvor skæveelementer og abstrakte strukturer tvinger beskueren til at opfatte de banale objekter på en ny og anderledes måde - hvilket kan synes humoristisk og skræmmende på samme tid.

Ivan Andersen har i sine seneste værker bevæget sig i retning af installation som en form for udvidet maleri eller malerisk rum. Udstillingen på Charlotte Fogh Gallery tager udgangspunkt i oplevelsen af rummet, hvor både det konkrete gallerirum, maleriets abstrakte rum og den generelle oplevelse af rum og dybde sættes i spil. Ved hjælp af installatoriske greb direkte i galleriets lokaler sættes der fokus på de mekanismer for dannelse af rum, der, uden at man er sig det bevidst, er en forudsætning for at opleve og forstå en tredimensionel verden. Fokuspunktet er beskuerens oplevelse af udstillingsrummet, og i hvilket omfang figuration og dermed det genkendelige er nødvendig, for at et værk kan aflæses som figurativt, og hvornår det aflæses som abstrakt.

Ivan Andersen er en central figur i den unge generation af danske, figurative kunstnere. Han blev færdiguddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005 og allerede samme år modtog han det lille Søndergaard-legat. I 2010 modtog han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole