Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KANT

St. Kongensgade 3, 1264 København K

TLF: +45 2946 6331

WEB: gallerikant.dk

Tirsdag - fredag 12-18, lørdag 11-16


Teint

Marlon Wobst

10.03.2018 - 15.04.2018


PRESSEMEDDELELSE

Det er os en stor glæde at kunne invitere til Marlon Wobsts tredie soloudstilling i galleriet TEINT

Wobst viser en serie nye malerier og keramiske figurer og tableauer.

Teint betyder ansigtsfarve, såvel på tysk, dansk og på originalsproget fransk og har synonymer som lød og nuance. De er alle ord, der beskriver betydningsfulde elementer i Wobsts formmæssige vokabularium. Selv om nogle malerier kompositorisk er opbygget med store tilsyneladende monokrome flader, så oplever man ved nøjere øjesyn, at der er en bemærkelsesværdig intensitet og energi i området skabt ved hans særlige interesse for overfladens tekstur og for nuancen. 

I udstillingen her præsenteres vi for en mangfoldighed af ansigts- og hudnuancer, og figurernes teint bliver vigtige stemningsmarkører i såvel det enkelte værk som for udstillingen i sin helhed. Marlon Wobst udtrykker  selv, at han for tiden er optaget af den europæiske skala af rød og pink. 

Da Marlon Wobst i 2015 vandt Den Internationale Solopris på Forårsudstillingen på Charlottenborg lød juryens begrundelse for udvælgelsen derfor ikke overraskende således :

“Marlon Wobst placerer omhyggeligt farve og penselstrøg for at kreere et visuelt ordforråd, der på én gang er abstrakt og figurativt. Hans fornemmelser for farve og teknik har overbevist os om, at vi gerne vil se mere arbejde fra hans hånd”.

Temaet i Teint er mennesket i relation til dets aktuelle samtid samt til det grænseløse rum, som vi benævner Evigheden. Skildret ved nøgne mennesker, der befinder sig i urstoffet vand.  

Havet, jacuzzien, det offentlige svømmebad, søen, floden, nærmest enhver mulig svømbar størrelse er i malerierne og skulpturerne befolket af kvinder og mænd. Der er løsslupne hud-mod-hud forsamlinger af heterogene grupperinger; muligvis er de involveret i et orgie, eller vi er vidne til et arkaisk ritual. Måske står klumpen af mennesker der ganske enkelt bare, fordi det obligatoriske gruppefoto er taget umiddelbart forinden.

Beklædning og genstande er stort set udeladt. Man opdager højst en dristig mønstret badedragt eller antydninger af et par badebukser, relikvier fra en næppe synlig civilisation. 

Mennesket i vandet, i evigheden, men med smartphone.....Marlon Wobst (f. 1980) bor og arbejder i Berlin.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket