Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sydhavn Station

Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV

TLF: +45 2876 0454

WEB: sydhavnstation.info

Torsdag - søndag 13-17


Teaching foreign language to a plant

Veronica Rigét

20.11.2019 - 22.12.2019


PRESSEMEDDELELSE

Til en konfirmation nogen tid tilbage, sad jeg til bords ved min fætter Oliver. Han forsker i planters sansning, indbyrdes kommunikation, samt døds- og vækst- processer, og delte generøst under den fire retters menu.
En særlig fortællingen rørte mig. Et forsøg hvor en gensplejsning af en campanulaceae  (også kendt som klokkeblomst), får udskiftet en sekvens af sit genom, hvilket forårsager at blomsten ikke længere kan visne.
Jeg ville gerne møde denne plante. Opleve dens eksistens med lige dele skønhed og brutalitet. Men planten dyrkes i et sikret laboratorie. Den må aldrig må komme ud, og uvedkommende må ikke komme ind, for herved sikre at det fremstillede arvemateriale forbliver i det kontrollerede miljø og ikke slipper løs i naturen.
Udstillingen Teaching foreign language to a plant bygger videre på forstillingen om den fremstillede Campanulaceaes melankolske poesi. Med inspiration af hvordan vores forståelse af planters kommunikation og sansning reduceres til en række biokemiske stoffer og reaktionsmønstre har Veronica Rigét arbejdet med en serie af malerier der kan ses som en beretning til planten om verdenen uden for.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket