Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Tatsumi Orimoto i samtale med kurator Tereza de Arruda

Tatsumi Orimoto

19.05.2016 -


Torsdag 19. maj er der på KØS en enestående mulighed for at møde en legende inden for performancekunst – nemlig den japanske kunstner Tatsumi Orimoto, som netop nu er aktuel på udstillingen In your heart | In your city. Hør den internationalt anerkendte kunstner Tatsumi Orimoto folde sine værker ud i dialog med kurator Tereza de Arruda.

Tatsumi Orimoto er én af de fire kunstnere, der netop nu er aktuel på den anmelderroste udstilling på KØS In your heart | In your city. Her kan gæster fordybe sig i foto og video af kunstnerens mange absurde og latterfremkaldende performances og aktioner fra hele verden, hvor hans dels optræder som sit alter ego Bread Man – alene eller med andre – med brød bundet om hovedet, dels inddrager sin egen mor i forskellige hverdagssituationer. Han er en legende inden for ikke kun japansk, men også international performancekunst, og torsdag 19. maj er der en helt unik chance for at møde kunstneren på KØS og høre ham fortælle om sine værker i samtale med kurator Tereza de Arruda. 

Japansk legende inviterer indenfor i sit og morens univers

Tatsumi Orimoto (f. 1946) har siden 70’erne udført performances og aktioner, som han dokumenterer gennem fotografi og film. Kommunikation og interaktion med publikum er centrale aspekter i hans kunst. Mødet med Fluxus-bevægelsen i 1970’ernes New York har inspireret Orimoto til de absurde, poetiske og humoristiske performances og aktioner, som kendetegner hans kunstneriske praksis. Siden 1990’erne har han inddraget sin mor, som lider af Alzheimers sygdom, i sit kunstneriske projekt under navnet Art Mama. Ved at bringe sin mor ind i forskellige situationer og omgivelser som Art Mama og derefter dokumentere aktionerne, kredser Tatsumi Orimoto med disse værker omkring temaer som erindring, alderdom og forfald – kropsligt og mentalt.

Kom og mød kunstneren og hør ham fortælle mere om sine performances og aktioner.

NB: Arrangementet foregår på engelsk.

Entre: 60 kr. Billetter bookes og betales på forhånd via Billetto.dk

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum