Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Talk med Alexander Tovborg og Ursula Andkjær Olsen

Alexander Tovborg, Ursula Andkjær Olsen

23.11.2017 -
FACEBOOKEVENT


På landets kommende supersygehuse spiller kunsten i dag en vigtig rolle i forhold til at medvirke til at skabe humane og helende omgivelser for patienterne. Men hvilke tanker gør kunstnerne sig, når der skal skabes kunst til et hospital, hvor der er syge mennesker, og store spørgsmål om liv og død trænger sig på? KØS har i anledning af den publikumspopulære udstilling Hvad gør kunst på hospitaler? sat to af de aktuelle kunstnere – forfatter Ursula Andkjær Olsen og billedkunstner Alexander Tovborg – stævne til en talk om deres to vidt forskellige kunstprojekter, om proces og erfaring med at skulle skabe kunst til den helt specifikke kontekst – hospitalet. 

Forfatteren Ursula Andkjær Olsen, som er kendt og prisbelønnet for sit forfatterskab, blev i 2015 inviteret til at skrive tekster til Nyt Psykiatrisygehus i Slagelse. Teksterne figurerer på hospitalets store glaspartier og optræder meget forskelligt, alt efter hvilken del af psykiatrien, man befinder sig i. For hvor er det vigtigt at tage hensyn til, at patienten ingen stimuli skal udsættes for, og hvor kan det virke inspirerende eller motiverende med input udefra? Hør Ursula Andkjær Olsen samtale om sine erfaringer og læse op af teksterne til Nyt Psykiatrisygehus.

Den internationalt anerkendte billedkunstner Alexander Tovborg, der både er kendt for soloudstillinger i ind- og udland, samt udsmykninger af fx Østre Landsret i København, kan opleves på udstillingen med et ikke-realiseret skitseforslag til intet mindre end et Guldkapel til DNU Aarhus. I forslaget har Alexander Tovborg arbejdet med en iscenesættelse af det sidste farvel ved at foreslå at beklæde hovedparten af hospitalskapellet og området omkring det i skinnende bladguld fra gulv til loft. Materialevalget er temmelig utraditionelt på et hospital, hvor guld typisk forbindes med noget ceremonielt og åndeligt, da guld på tværs af mange religioner henviser til det sakrale. Kom og hør kunstneren fortælle mere om tankerne bag. 

Kunsthistoriker og TV-vært Peter Kær vil interviewe Ursula Andkjær Olsen og Alexander Tovborg og guide samtalen om de erfaringer, der er tilknyttet processen. 

Det er ganske gratis at deltage i dette unikke kunstnermøde, men kræver tilmelding til info@koes.dk pga. begrænsede pladser.

*Kom i god tid og spis aftensmaden på KØS*
Spring madlavningen over derhjemme og tag forbi KØS Café, hvor du allerede fra kl. 18 kan nyde et lækkert måltid mad og godt glas vin inden talken går i gang kl. 19.30.
Billetter til maden bookes på forhånd via Billetto.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum