Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Years

Tagensvej 58 st. th., 2200 København N

MAIL: email@years.dk

TLF: +45 3027 1851

WEB: years.dk

Åben efter aftale.


Stressless® and vacuums

Sara Deraedt

09.11.2012 - 09.12.2012
FACEBOOKEVENT


Sara Deraedt: Stressless® and Vacuums, 2012. Installation view. Foto: Sara Deraedt.

Sara Deraedt: Stressless® and Vacuums, 2012. Installation view. Foto: Sara Deraedt.

Sara Deraedt: BOSS, 2012. Foto: Sara Deraedt.

PRESSEMEDDELELSE

I de seneste år har Sara Deraedt arbejdet hen imod at opbygge et levende eller aktivt arkiv, hvori fotografering danner grundlaget. Arkivet fungerer både som et klassisk arkiv og som hendes faktiske arbejdsmateriale, som løbende stiller spørgsmål til hvad der er fundet eller set, og til hvorledes det er transformeret i dets (re)præsentation.

I Deraedts billeder er det handlingen bag selve fotograferingen der fungerer som en latent tiltrækningskraft; hun bevæger sig i områder, der både er afspærrede og tilgængelige, og i afsøgningen af disse gråzoner opstår en spænding, som på én gang er seksuel og følelsesforladt, nærværende og apatisk. Hendes værker åbner op for en underliggende beskrivelse af en verden, hvori grænserne mellem handlinger og repræsentationer, mellem steder og gerninger er uklare.

Stressless® and vacuums er en udstilling af den belgiske billedkunstner Sara Deraedt. Udstillingen tager udgangspunkt i billedmaterialet fra hendes folder af samme navn og vil primært bestå af fotografier og direkte interventioner med selve udstillingsrummet.

Sara Deraedt (° 1984) bor og arbejder i Bruxelles. Hun har studeret fotografi på Academie van Schone Kunsten i Gent og skulptur på Akademie der Bildenden Künste i Wien. Hendes arbejde har været udstillet på Grazer Kunstverein, Kölnischer Kunstverein og Elisabeth Foundation i New York. Hun har været i residency på Wiels i Bruxelles og Mountain School of Arts i Los Angeles.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum