Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Stoflighed & virtualitet

11.12.2019 -
FACEBOOKEVENT


Stoflighed og virtualitet – Skriveworkshop

Kom og vær med til en skriveworkshop på Fotografisk Center, hvor værker af seks unge kunstnere danner ramme og udgangspunkt for skriften. Vi lader os inspirere af de fotografiske værker på udstillingen Ung dansk fotografi ’19 – deres form, udtryk og temaer. Gennem skriveøvelser, læsning, samtale og oplæsning arbejder vi med sprogets stoflighed, fortællerstemme, metaforer og stil og taler om mødet mellem tekst og billede, stoflighed og virtualitet.

Skriveworkshoppen er for alle, der ønsker at blive bedre til at skrive, og som har lyst til at arbejde eksperimentelt med skriften i et rum fyldt af fotografiske værker. Som en del af workshoppen får man entré og en kort introduktion til udstillingen Ung Dansk Fotografi ’19 på Fotografisk Center i Kødbyen. På udstillingen præsenteres fotografiske værker af seks unge fotokunstnere. Værkerne er vidt forskellige, men en fællesnævner er interessen for stoflighed, materiale, sanselighed, det virtuelle og ikke mindst udforskningen af grænserne for, hvad fotografiet kan som kunstnerisk medie.

Workshoppen er for alle uanset skriveerfaring. Underviser er forfatter og kunstformidler Helene Johanne Christensen.

Helene Johanne Christensen (f.1989) er forfatter, kunstformidler og cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede med digtsuiten BLÅ på Forlaget Gladiator i 2018. Hun skriver lyrik, prosa og essays og underviser bl.a. på Fotografisk Center, senest med workshoppen Writing Like a Mountain, derudover i Folkehuset Absalon og hos FOF. Hun har tidligere undervist i kreativ skrivning på Forlaget Gladiators forfatterskole.

Tidspunkt: onsdag d. 11. december 2019, kl. 16-19.00
Sted: Fotografisk Center, Staldgade 16, 1699 Kbh V
Pris: 300 kr. pr. person. Max 10 deltagere
Tilmelding og betaling: Send en mail til helenechrstnsn@gmail.com med deltagernavn(e) for mobilepay-oplysninger til betaling.

Om udstillingen
Ung dansk fotografi er en tilbagevendende udstillingsserie, hvor Fotografisk Center i samarbejde med en gæstekurator hvert år viser nogle aktuelle bud på kunstfotografiet i dag. Udstillingen inkluderer video og andre kamerabaserede medier, foruden mange forskellige måder at bruge det mere konventionelle fotografi på. Ung dansk fotografi ’19 er blevet til i samarbejde med gæstekurator Anna Krogh og inkluderer værker af Louise Haugaard Jørgensen, Jeppe Lange, Søren Lilholt, Emilie Lundstrøm, Alexander Arnild Peitersen og Rosalina Kruse Serup.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole