Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Still Waiting

Christina Malbek

02.11.2012 - 01.12.2012


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere Christina Malbeks udstilling, "Still Waiting", som er kunstnerens anden soloudstilling i galleriet. Udstillingen viser kunstnerens nyeste large-scale malerier og tager udgangspunkt i hendes have og omgivelser og ikke mindst landskabet i det vestjyske, hvor Christina Malbek pt. er bosat.

Christina Malbek har igennem det sidste årti markeret sig som en af samtidens mest markante og vægtige fornyere af landskabsmaleriet. På enorme lærreder nyfortolkes den nordiske landskabstradition. Gennem mesterlig beherskelse af airbrushmaling, pensel og inspiration i de digitale medier, formår hun at skabe en intensitet og relevans i landskabet, som det kun sjældent ses i dag.

Værkerne tematiserer samtidens visuelle og teknologiske kultur, men de bliver aldrig entydige i deres udsagn. Gennem Christina Malbeks fragmenterede blik på landskabet og hendes brug af intense farver skabes overraskende og kontrasterende kompositioner, der bringer en flertydighed og kompleksitet til det umiddelbart romantiske landskab. En underliggende følelse af noget foruroligende og mystisk ligger latent i disse landskaber.

Tematisk går værkerne i retning af en slags indre mytologiske landskaber hvor man kan lade sig fange af forestillinger og drømme, og landskaber hvor tid ophører, figuration udviskes og forvandlinger finder sted. Værkerne tager udgangspunkt i hverdagsmotiver, hvorfra detaljer forstørres og dekonstrueres til de tangerer det abstrakte. De markant afbrudte flader og de figurative elementer, der anes i værkerne, tilføjer disse moderne landskaber en rumlig karakter, der skaber samspil og dialog med rummet og beskueren, og dermed skaber en relevans i forhold til samtidskunsten.

Christina Malbek er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003 og har foruden galleriudstillinger udstillet på bl.a. Rogaland Kunstmuseum i Norge, Museo de San Carlos i Mexico, Göteborgs Konsthall, Kunsthal Charlottenborg, Arken og senest på Holstebro Kunstmuseum. Hun er desuden repræsenteret i Arkens permanente samling og Ny Carlsbergfondet.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole