Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Overgaden

Overgaden neden Vandet 17, 1414 København K

MAIL: info@overgaden.org

TLF: +45 3257 7273

WEB: overgaden.org

Mandag - fredag: 13-17, lørdag - søndag: 11-17


Stien eller tid imellem træer

Rune Bosse

21.09.2019 - 24.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Overgaden er stolte af at kunne præsentere Stien eller tid imellem træer, den danske kunstner Rune Bosses første store soloudstilling. I anledning af udstillingen er dele af institutionen blevet nedbrudt for at skabe de rette betingelser for planter og vækster, som i udstillingsperioden vil gro uforstyrret udenfor kunsthallens kontrol. Udstillingen er en hybrid totalinstallation i feltet mellem kunst og naturvidenskab, en hyldest til skoven, naturens transformationsevne og en fascination af dens ukontrollérbare kræfter.
 
Til Stien eller tid imellem træer har Rune Bosse skabt en række forundersøgelser i en skov på Sydsjælland, som har fungeret som både laboratorium og atelier, og hvorfra jord og vækster er hentet og kørt til Overgaden. I udstillingens første rum er laboratoriet genskabt.

Udstillingen afspejler en positiv fremtidsanskuelse og naturforståelse fremfor en dommedagsprofetisk tidsbevægelse frem mod et altings endeligt: I skoven er de organiske eksistenser relateret i et gensidigt afhængighedsforhold, hvor modsætningerne fornyelse og forfald er opløste og forbundne i en cirkulær sammenhængskraft. Stien gennem udstillingen ender ikke blindt, men i en cirkelform, hvor gentagelsen og fordybelsen får næsten rituel, performativ eller meditativ karakter. Måske er det i relationen til skoven, at vi kan lære at se en ny vej frem?

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø